Sok izgalmat tartogat a jövőhét – lássuk!

Hirdetés

Számos makrogazdasági adat jelenik meg a jövő héten, így a tavaly decemberi kiskereskedelmi, ipari termelési és külkereskedelmi termékforgalom statisztikák mellett az államháztartás központi alrendszerének január végi helyzetéről szóló gyorstájékoztatót is közlik. Csütörtökön jelent a Richter.

Kedden közli a Központi Statisztikai Hivatal a kiskereskedelmi forgalom tavaly decemberi első becslését. Novemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 5,0, naptárhatástól megtisztítva 4,9 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Csütörtökön jelenik meg a tavalyi decemberi ipari termelés első becslése. Tavaly novemberben az ipari termelés volumene 4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított adatok alapján a termelés 3,5 százalékkal emelkedett.  Szintén csütörtökön teszi közzé a Richter Gedeon Nyrt. 2018-ra vonatkozó I-IV. negyedéves konszolidált jelentését a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Pénteken a külkereskedelmi forgalom decemberi első becslését közli a KSH. 2018 novemberében a kivitel volumene 3,9, a behozatalé 5,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az aktívum 478 millió euró volt, 204 millió euróval kevesebb a 2017. novemberinél.  Szintén pénteken publikálja a Pénzügyminisztérium (PM) gyorstájékoztatóját az államháztartás központi alrendszerének január végi helyzetéről. Tavaly decemberben az államháztartás 397,3 milliárd forintos többlettel zárt, így az éves pénzforgalmi hiány 1445,1 milliárd forint lett. A hiány 388,3 milliárddal kisebb az előző évinél, de 84,5 milliárd forinttal, 6,2 százalékkal meghaladja a törvényben előirányzott összeget.

Forrás: Privát bankár

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!