Újabb ellenzéki hazug “hőstett” bukott le

Hirdetés

Újabb hazugságra derült fény a demokratikus ellenzék decemberi köztelevíziós Oscar-gyanús produkciója kapcsán, amely a fehér sapkás politikusnők és elszánt férfi társaik harcáról szólt az „elnyomó rezsimet” megtestesítő biztonsági emberekkel.

A fehér sapkás nőkről, az Orbán Viktorral szembeni ellenállás jelképéről, a köztelevízióban „hősként” viselkedő politikusok december 18-i akciójáról hozott nyilvánosságra egy MTVA-s jegyzőkönyvet a 444.hu nevű portál.

Eszerint este nyolc óra előtt néhány perccel Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő a köztelevízió előtt egyeztetett a rendőrök parancsnokával arról, hogy kihozza az ellenzéki képviselőket a közmédia épületéből annak érdekében, hogy ne kelljen a birtokvédelmi eljárás keretében született jegyzői határozatot karhatalmi erővel végrehajtani. Magyarán: ne essen meg az a szégyen, hogy a szerepüket túljátszó ellenzéki politikusokat a rendőröknek kelljen kivezetniük az épületből.

A portál megkeresésére Molnár hazugságnak nevezte, hogy egyeztetett volna a rendőrség biztosításparancsnokával, mint fogalmazott, óriási küzdelem árán verekedte be magát a székházba – legalábbis ezt mondta képviselőtársainak. Ám a Hvg.hu tegnap nyilvánosságra hozott felvétele szerint Molnár egyszerűen besétált a rendőrök mellett, egy egyenruhás még el is kísérte. A MSZP budapesti elnöke a 444-nek most viszont már azt mondta:

„a követelések teljesültek, az öt pontot a nemzetközi közvélemény is megismerte, nevetségessé válunk, ha bent maradunk, több ezer tüntető várt bennünket kint, ezt képviseltem bent, és ma is úgy gondolom, hogy ez volt a helyes döntés”.

Hirdetés

Molnárt, a főpolgármester-jelölti előválasztás ötletgazdáját az ellenzéki pártok együttműködése kapcsán a Sztárklikk már a Jobbikról kérdezte, amelyre Molnár Zsolt azt felelte, az MSZP nácikkal nem fog együttműködni. Ugyanakkor – folytatta – lenácizni az egész Jobbikot óriási hiba lenne. Példaként az Egerben indulni készülő Mirkóczki Ádámot hozta fel, aki „biztosan nem náci”, ugyanakkor „jó esélye van arra, hogy megszerezze a teljes ellenzék támogatását”.

A szocialisták listavezetője Ujhelyi István lesz az európai parlamenti választáson, őt Szanyi Tibor és Jávor Benedek (Párbeszéd) követi majd – írta tegnap az Index, míg a Magyar Nemzet szerint Tüttő Kata, Harangozó Gábor és Gurmai Zita is rajta lesz a listán, amelyről a február 16-i kongresszuson döntenek.

Az MSZP nyitva hagyná azt a lehetőséget, hogy a közös listához minimum a DK is csatlakozzon.

Forrás: Magyar Hírlap

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!