Váratlan helyről kapott elismerést Orbán Viktor

Hirdetés

Az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának (UKIP) volt vezetője a Válasz Online-nak adott interjúban beszélt a magyar kormányfőről.

„Régóta meggyőződésem, hogy egy nagyon érdekes vezető (…) hisz a dolgokban. Nem tart gyáván és szolgaian az európai projekttel, mert szilárdan hisz a nemzetállam koncepciójában. Nyilvánvaló, hogy védi azt, amit magyar kultúrának gondol, és nem fél ezeket kimondani, annak ellenére, hogy komoly kritikákat kap az EU-tól.”

Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktort a jogállam és a szabad sajtó felszámolásával vádolják, azt mondta:

„Ami az igazságszolgáltatást illeti, szerintem ez nem így van. Ma is eleven még a kommunizmus Magyarországon és a többi volt szocialista országban. A magyar és a lengyel vezetők mindent megpróbálnak, hogy megszabaduljanak a régi örökségtől, legalábbis én így látom. És hogy kis autokrata szörnynek gondolom-e Orbánt? Nem. Inkább Európa jövőjét testesíti meg.Európa ugyanis egyre kevésbé fog az unióra meg Brüsszelre összpontosítani, ehelyett a nemzetállamok és a nemzeti érdekek kerülnek a középpontba, és az egész európai politikát ma ez az elmozdulás határozza meg.”

A radikálisan EU-ellenes és Brexit-párti vezető, aki a számára győztes 2016-os brit kilépési referendum után meglepetésre lemondott a UKIP vezetéséről, a Brexit-tárgyalásokkal kapcsolatban kifejtette: képtelenség tárgyalni az uniós vezetőkkel, és itt az idő búcsút mondani az EU-nak. Szerinte a kereskedelmi kapcsolatokat a jövőben a Világkereskedelmi Szervezet szabályai alapján kell kialakítani.

Hirdetés

Arra a felvetésre, hogy visszajönnek az adók, a határok, megszűnik a szabad mozgás, azt válaszolta:

“Jöjjenek is vissza a határok, abszolút! Hát erre szavaztunk: határokat akarunk!”

Majd hozzátette: nem a migráció-ellenességről szól a Brexit, hanem arról, hogy kordában tartsuk a bevándorlást.

 

Hirdetés

Forrás: Privát bankár

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!