VIDEÓ -Rendkívülinek számító hóesés csodájára járnak Hawaii egyik szigetén

Hirdetés

Napok óta esik a hó az egyesült államokbeli Hawaii egyik szigetén, Mauin, ahol a lakosok csodájára járnak a ritka téli csapadéknak. Vastag hótakaró, jeges utak, kidőlt fák – ilyen képet mutat Maui szigete, ahol vasárnap este óta sok helyütt nincs áramszolgáltatás sem.

Lezárták a Haleakala vulkán körüli nemzeti parkot is, a tűzhányónál szintén havazik. A hawaii földgazdálkodási és természetvédelmi hivatal szerint még soha nem havazott ilyen alacsony tengerszint feletti magasságban Hawaiin.

Michael Victorino polgármester óvatosságra szólította fel a helybélieket és a turistákat: a szigeten ugyanis szinte mindenütt jegesek az utak, Maui északi és keleti vidékein veszélyes az óceánpart megközelítése. A polgármester javasolta, hogy a magasabb részeken élők tartalékoljanak vizet, mert az áramhiány miatt a vízművek nem tudja biztosítani a vízellátást. A közegészségügyi hivatal munkatársai a fertőzésveszélyre hívják fel a figyelmet.

Viharriadót hirdettek ki Oahu és Kauai szigetek egészére, ahol erős széllökések és hatalmas hullámok tombolnak a szigetekre betörő erőteljes viharok miatt. A szigetcsoport legészakibb részén, a Nagy-szigeten keddre virradóra egyes vidékeken mínusz 10-12 Celsius-fokra süllyedt a hőmérséklet.

Hirdetés

DRONE FOOTAGE, OAHU NORTH SHORE, FEB. 10, 2019

Clark Little shot this spectacular footage of an unprecedented winter storm at Ke Iki near Sharks Cove, North Shore, O'ahu

Posted by Hawaii DLNR (Department of Land and Natural Resources) on Sunday, February 10, 2019

Snows covers Hawaii as historic storms hurl across the islands

Hirdetés

WATCH: Rare snow hits Maui, Hawaii as historic storms hurl huge waves and 191 mph winds across the islands. Snow may have fallen at the lowest elevation ever observed in the state https://cbsn.ws/2IaQOIt

Posted by CBS Evening News with Jeff Glor on Tuesday, February 12, 2019

Hirdetés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!