Megkezdődött….Kiszivárogtak az első részletek

Hirdetés

Szerda kora estére dönthet elvileg a Fidesz kizárásáról az Európai Néppárt jobboldali uniós pártcsaládjának vezetése, azonban az is előfordulhat, hogy a döntést megelőzően a magyar kormánypárt válik ki az EPP-ből, amennyiben a Fidesz tagságát “csak” felfüggesztik.

Erről az utóbbi eshetőségről a Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt szerdán.

Gulyás Gergely közölte: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke.

A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van – fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek.

Hirdetés

Hozzáfűzte: “olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást”.

A szerdai ülésről egy finn politikus szivárogtatott ki egy kevés részletet Orbán Viktor beszédéből.

Aura Salla Twitter-üzenetében azt írta, hogy Orbán az ülésen álhíreknek minősítette a Fideszt érintő vádakat felszólalásában.

Salla posztja szerint Orbán azt mondta, a Fidesz konzervatív, és most csak azokkal a pártokkal van vitájuk, akik a kizárásukat követelik.

A finn politikus hozzátette, ez az egyetlen dolog, amiben egyetértenek, hogy vitáik vannak: “mi az értékeinket védjük” – írta.

Hirdetés

Manfred Weber fél 5-re sajtótájékoztatót tervez, Orbán Viktor pedig háromnegyed 6-kor állna az újságírók elé. Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke pedig a papírforma szerint este 7-kor szólal meg.

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!