Drasztikus lépésre szánta el magát a YouTube

Hirdetés

A YouTube a pedofília távol tartása miatt drasztikus lépésre szánta el magát.

Csütörtökön közleményben jelentették be, hogy mostantól minden olyan videónál megszünteti a hozzászólás lehetőségét, amiben 18 éven aluli gyerek is látható – írja a CNN.

A közlemény szerint már múlt héten is több tízmillió videónál tiltották le a kommentelést, ami a pedofilok figyelmét megragadhatja, és a következő hónapokban is ezen dolgoznak majd.

A cég szerint azért van szükség erre a korlátozásra, hogy megvédjék a fiatalokat és a családokat.

Az utóbbi időben is egyre több videónál megjelentek olyan megjegyzések, amiben a pedofil hozzászólók kiemelték a videó egy-egy jelenetét, amiben a gyerekek félmeztelenek, meztelenek vagy intim testrészei látszódnak.

Hirdetés

Mivel több cég is jelezte, hogy a hirdetések ilyen videóknál is látszanak, ami számukra is negatív reklám, felfüggesztik a hirdetéseiket, ha nem lesz változás.

A YouTube ezért mostantól minden kiskorú szereplésével feltöltött videónál tiltja a hozzászólásokat, a tinédzserek esetében pedig akkor, ha a videó vonzza a pedofil kommentelőket.

A vloggerek és a videófeltöltők már most aggódnak, hogy a tiltás miatt visszaeshet a csatornájuk népszerűsége és a videók alatti megjelenő nézői aktivitás.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!