Gyalázatos Orbán-álhír terjed az ellenzéki agyhalottak körében

Hirdetés

A március 15-i nemzeti ünnep elé időzítette az egyik álhíroldal annak a levélnek a közzétételét, amely állítólag Orbán Viktor bejelentését idézi.

Amennyire nagyképű a szöveg, annyira hamis is.

“Mi nagyképűnek és hamisnak érezzük Orbán Viktor szavait, amennyiben Ön is, kérjük jelezze egy megosztással!” – a cikk végén olvasható mondatból nem nehéz kitalálni, hogy mi a céljuk a szerzőknek azzal a szöveggel, melyet a miniszterelnök levelének mondanak.

A “közlemény” a megosztások által nagy forgalmat generál a kamuhíres oldalakra, melyeken így többször töltődnek be a reklámok, és az üzemeltetők több pénzhez jutnak.

A megosztást úgy szeretnék elérni, hogy a fenti felhívás előtti szövegben felkorbácsolják az olvasó érzelmeit. Olyan mondatokat adnak Orbán Viktor szájába, amelyre alighanem sokan furcsán néznének még a mérsékeltebb Fidesz-szavazók is, ha tényleg a miniszterelnök mondaná/írná:

Hirdetés

“Emelt fővel és büszkén fogok kiállni az emberek elé, mert támogatásuknak köszönhetően megerősödött bennem az érzés, hogy senki nem alkalmasabb nálam a miniszterelnöki poszt betöltésére.”

A “nagyképű Orbán Viktor” kategóriába sorolható átverés nem új a magyar interneten. Tavaly decemberben például a miniszterelnöki iroda budai várba költöztetése kapcsán jelent meg hasonló. Akkor azt adták Orbán szájába, hogy a szavazók és a teremtő szerint is ő a legalkalmasabb, ezért érdemli meg az új helyszínt.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!