Ismét leszerepelt a baloldal – nagyon ciki, amit művelnek

Hirdetés

Az egész ellenzék felkészült arra, hogy majd Szalma Botond lesz a megváltó, aki a közös erőfeszítések révén leváltja a helyi fideszes jelöltet. Azonban szerdán homokszem került a bevándorláspártiak gépezetébe, Szalma ugyanis bejelentette, hogy mégsem lesz összellenzéki polgármesterjelölt.

A bukott politikus ezzel kemény három héten keresztül volt az ellenzék újpesti reménysége. Mint tudjuk, Szalma volt az, aki azzal próbált berobbanni a köztudatba, hogy bejelentette: ő egy igazi offshore-lovag. Nem tudni, hogy miért, de ezzel még szimpatikusabb lett az ellenzék szemében, így egymásra találtak. Újpesti információk szerint  Szalma Botond végül családi okokra hivatkozva nem vállalja a megmérettetést.

Az ellenzék most ismét válságban van, hiszen új ember után kell nézniük, aki mögé be tudnak állni, ami nem lesz egyszerű, hiszen akár helyi belháború is kialakulhat a bevándorláspárti pártok között.

Mint ismert, Újpesten Varju László, a DK politikusa győzött még 2018 tavaszán az országgyűlési választáson, így nem lenne meglepő, ha egy olyan személyt próbálna előtérbe tolni, aki hozzá közel áll. Mindez pedig szembemehet más párt, kiváltképp az MSZP törekvéseivel – írja az Origo.

Szalma még március 15-én jelentette be 13 pontját, az ünnepélyes bejelentésre azonban a kutya sem volt kíváncsi, ami érthetően rosszulesett a politikusnak. Újpesten korábban rendszeresen a szocik állítottak közös baloldali polgármesterjelöltet, azonban az elmúlt években teljesen elvesztették a IV. kerületet, amelynek ellenzéki bázisát kvázi átadtak Gyurcsányéknak.

Szalma Botond korábban a magyar tengeri és folyami hajózási vállalat, a Mahart vezérigazgatója volt, de miután a cég megszabadult a flotta utolsó darabjaitól is, magánvállalkozó lett.

Hirdetés

A hajókat vagy offshore, vagy külföldi cégen keresztül adták el, mert nekünk máltai, ciprusi cégünk is van, és van Jersey-szigeteki, tehát csatorna-szigeteki cégünk, ez a pénzügyminiszter szempontjából borzasztó lépés volt, hiszen adót spórolt meg a cégnek. A cég szempontjából nyereség volt”  – büszkélkedett el a vállalati vagyon kiárusításának hátteréről korábban Szalma.

Az offshore céges gazdálkodás receptjét a mai napig alkalmazza. Szalma és testvére ugyanis résztulajdonos a szintén folyami hajózással foglalkozó, 1,2 milliárdos éves forgalmú Fulvius Kft.-ben, amely a Washington D.C.-ben bejegyezett LLC-t is tulajdonolja.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!