Junckerék totális csődje: Nyugat-Európában is Orbán Viktor mellett állnak az emberek

Hirdetés

Szinte minden országban komoly figyelmet kapott az Európai Néppárt (EPP) szerdai találkozója, így a nyugat-európai lapok is kiemelten foglalkoztak a témával.

A különböző internetes oldalak hozzászólásaiban pedig a legtöbben Orbán Viktort dicsérték, ellentétben Jean-Claude Junckerrel és Manfred Weberrel, akiket komoly kritikákkal illettek. Ausztriától egészen Nagy-Britanniáig a legtöbben a magyar miniszterelnök mellett állnak ki a politikája miatt, az Origo gyűjtött össze néhány hozzászólást ezek közül.

A német Die Welt újságírói Manfred Weber, az EPP csúcsjelöltjéről zengtek ódákat, a kommentelők azonban már kevésbé.

“Mindenki hajlong az EU tántorgó vezetője előtt, de ez olyan, mint a »Császár új ruhájában«. Talán az a baj, hogy Orbán elmondta a gyűlölt igazságot?”

Die Welt-komment

Hirdetés

“Orbánnak az az elve, hogy azt teszi, ami jó a magyar népnek, szemben Németországgal, ahol az az elv, hogy mi a hasznos a világnak, és még akkor is azt teszik, ha az teljesen értelmetlen, vagy amúgy árt Németországnak, mert persze mi gazdagok vagyunk (statisztikák szerint Németország a harmadik legszegényebb ország Európában). Szóval sokkal inkább Orbán.”

die wlt-komment2

A müncheni központú, liberális Süddeutsche Zeitungnál is hasonlóan vélekednek:

“Mindazonáltal köszönöm Orbánnak, hogy komolyan vette az európai határvédelem ügyét!”

süddeutsche komment

Hirdetés

“Orbánnak teljesen igaza van az iszlám menekültek befogadására vonatkozó politikájában. Németország 2015 óta teljesen más lett, országunk bizonytalanná vált, és egyre több betontömböt kell felállítanunk ahhoz, hogy megvédjük magunkat az iszlám terrorjától. Ezeket a menekülteket pedig az adónkból kell eltartanunk.”

süddeutsche komment2

Az osztrák Kronen Zeitung cikke alatt is leginkább ilyen hozzászólások születtek:

“Ez a Weber katasztrófa lenne az EPP számára. Ő már a szocikhoz képest is balra van. Most azt mondta, hogy nem akar a jobboldali pártokkal dolgozni. De a balosokkal annál inkább. Szüksége lenne egy kis korrepetálásra a demokrácia megértéséből, ha amúgy demokratikusan megválasztott pártokat akar kizárni.”

kronen-komment

Hirdetés
Hirdetés

“Weber számára ez az EU-választásokról szól, márpedig Orbán-szavazatok nélkül nem tud meglenni!”

kronen-komment2

Az angol Telegraph nevű konzervatív újságnak a felfüggesztés tényéről beszámoló cikke alatt is nagyon sok, Orbán Viktort támogató komment született:

“Orbán úr nyilvánvalóan megvédi Magyarországot, amely egy olyan ország, amely több száz évet harcolt azért, hogy megszabaduljon a törököktől. A nyelvük egyedülálló, és a bevándorlóknak, akiket az EU Magyarországra akarna kényszeríteni, nem lenne érdekük, hogy asszimilálódjanak magyarként. Orbán valójában egy hősi alak – mint a nagy Petőfi, akinek szavai valódi hazafiságra inspirálták az országát. Ezzel szemben, mit csinált Soros azon kívül, hogy feloldana mindent egy nagy kozmopolita pörköltben?”

telegraph-komment

“Az EPP koporsójában ez az utolsó szög és egyben egy új szövetség hajnala, amelybe Orbán Fidesze és a Lengyel Jog és Igazságosság Párt tartozik majd.”

telegraph-komment2

Továbbá a Voice of Europe nevű Facebook-oldalt is elárosztották az Orbán Viktort éltető hozzászólások – még az Egyesült Államokból is -, valamint az EPP baloldala felé érezhető gesztusokat tevő francia jobbközép napilap, a Le Figaro kommentelői között is legtöbben a magyar kormányfő mellett állnak.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!