Nagy a baj a németeknél, már Magyarországot fenyegeti

Hirdetés

Januárban szezonális és naptári kiigazítással 0,8 százalékkal csökkent a német ipari termelés az előző havihoz képest a decemberi 0,8 százalékos havi növekedés után. Elemzők 0,5 százalékos havi növekedést vártak januárra – a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfőn kiadott jelentése szerint.

Az egy évvel korábbihoz képest januárban 3,3 százalékkal csökkent naptárhatással kiigazított ipari kibocsátás Németországban a decemberi 2,7 százalékos éves csökkenés után.

Az ipari termelés januári csökkenése elsősorban a termelőeszköz-gyártás csökkenésére vezethető vissza, ami 2,5 százalékkal maradt el az előző havitól. Az alapanyagok termelése 0,7 százalékkal csökkent januárban, az energiatermelés viszont 3,6 százalékkal nőtt, a fogyasztási cikkek termelése pedig 1,5 százalékkal emelkedett.

Felhívták a figyelmet: Németország lassulása a magyar gazdaságba is begyűrűzhet a gazdaságok összefonódottsága miatt.

Szakértők már régen figyelmeztettek, hogy a német gazdaság nehéz helyzetbe kerülhet, melyet tetézhet csak az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump által belengetett új kereskedelmi háború Európával.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!