Nagy dugó várható: hónapokra lezárják az egyik határátkelőt

Hirdetés

A Mura-híd felújítása miatt hétfőtől várhatóan július 31-ig lezárják a Letenye-Gorican közúti határátkelőhelyet, minden járművet – köztük a kamionokat is – az autópálya-átkelőre terelnek.

Mutatjuk, hogy melyik közúti határátkelők lesznek nyitva a Mura-híd felújítása alatt, amely várhatóan július 31-ig tart majd.

  • Horvátország felé a barcsi közúti határátkelőhely, amelyet tehergépjárművek súlykorlátozás nélkül használhatnak,
  • a berzencei közúti határátkelőhelyet, ahol a tehergépjárművekre 20 tonnás súlykorlátozás érvényes
  • az M70-es autóút Szlovéniába vezető szakasza – ezen keresztül az Isztriai-félsziget is elérhető -, de itt építkezés miatt dugókra kell számítani.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közölte:  tavaly nyáron 3,5 millió utas átléptetését végző letenyei autópálya-átkelőn a nyár első felében dugókra kell számítani a megnövekedő forgalom miatt.

A lezárt közúti határátkelőről – eddig kizárólag ezt vehették igénybe a teherjárművek – a kamionokat is az autópályára terelik, ezért itt mindkét irányba újabb sáv megnyitásával igyekeznek a forgalmat átengedni.

A zalai rendőrség jelezte azt is: ezen a határátkelőn egyre nagyobb az autóbusz-forgalom, ugyanis utazási irodák kínai, illetve dél-koreai turistáknak olyan európai buszos körutakat szerveznek, amelyek általában a prágai repülőtérről indulnak és Letenyén keresztül viszik az ázsiai utasokat tovább dél felé.

Hirdetés

Forrás: origó

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!