Orbán Viktor meglepheti egész Európát

Hirdetés

Orbán Viktor mérlegeli, hogy a Fidesz élén valami új kezdeményezést indítson Európában, ha kikerülnének az Európai Néppártból. Az első hely, ahol tárgyalni fognak, Lengyelország.

A bevándorláspártiak megtámadták a Fideszt az Európai Néppártban (EPP), arra törekednek, hogy az egész EPP-t átalakítsák egy bevándorláspárti nemzetközi szervezetté, a magyarok pedig ezt meg akarják akadályozni – írta a Népszava.

Orbán Viktor miniszterelnök Kossuth rádiónak adott szokásos pénteki interjújában beszélt erről.

A kormányfő megismételte, hogy a keresztény kultúra megvédése és a migráció ügyében semmilyen kompromisszum nem képzelhető el. Arról is beszélt, hogy a Fidesznek több lehetősége van néppárton belül vagy kívül folytatni a politizálást Európában. Naponta tárgyal sok mindenkivel. “Égnek a vonalak: beszéltem Jean-Claude Junckerrel, Weber úrral, jelentős volt miniszterelnökökkel és elnökökkel, hivatalban lévőkkel is. Nagy tárgyalások zajlanak. Vasárnap már Lengyelországban leszünk”.

Orbán Viktor elképzelhetőnek tartja, hogy a Fidesz kikerül az EPP-ből. Lehet, hogy “nekünk valami új dolgot kell indítanunk Európában, és lehet, hogy ennek a vitának ez lesz a vége, hogy a helyünk végül is nem a néppártban van, hanem azon kívül” lesz.

Hirdetés

Az első hely, ahol tárgyalni fognak, Lengyelország lesz. Emlékeztetett, hogy a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) nem tagja a néppártnak. Orbán bejelentette, hogy a március 15-i nemzeti ünnepen beszédet fog mondani Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!