Timmermans a románok tyúkszemére lépett

Hirdetés

Az aggályos kérdések mielőbbi megoldására szólította fel Viorica Dancila román kormányfőt Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke szerdán Brüsszelben- írja az MTI.

Timmermans a találkozó után kijelentette:  egyre növekvő aggodalommal figyelik a romániai fejleményeket, különösen az igazságszolgáltatás területén, ezért sürgős előrelépésre van szükség a következő hetekben a kifogásolt ügyek mindegyikében.

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője arról számolt be, hogy Timmermans egy hónapon belül már másodjára tárgyalt Dancilával, és a mostani találkozón is nyílt, őszinte párbeszédet folytattak. A tájékoztatás szerint a felek megállapodtak, szakértőik a jövő héten összeülnek, hogy megoldást keressenek a problémákra.

Románia és Bulgária a 2007-es uniós csatlakozásukkor vállalta meglévő hiányosságaik felszámolását az igazságszolgáltatásban, a reformfolyamatot pedig az Európai Bizottság egy értékelési mechanizmus keretében figyelemmel követi. Ennek lezárása azért is fontos, mivel több uniós tagállam is ettől tette függővé Románia és Bulgária felvételét a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetbe.

Forrás: MTI

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!