Tovább gyűrűzik a tejbotrány: hazudott a Penny Market?

Hirdetés

Újabb lépéseket tesz az agrárkamara, ha az áruházlánc továbbra is irreálisan alacsony áron kínálja a tejet.

Magyarországon van elég UHT-tej, nem volt szükség arra, hogy szlovák tejet hozzon be a Penny Market az országba és irreálisan olcsón árulja – mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke pénteken a közszolgálati rádió adásában.

Győrffy Balázs hangsúlyozta:  képtelenségnek tartják, hogy a német üzletlánc Szlovákiából importált, literenként 135 forintért árult tejének minősége megfelelő legyen. Ez az összeg a kamara számításai szerint még a beszerzési költséget sem fedezi. Amennyiben a Penny nem hagy fel az efféle árképzéssel, az agrárkamara újabb eszközöket keres majd a tiltakozásra.

Pillanatnyilag van Magyarországon annyi tej, amivel a belső fogyasztást ki tudják elégíteni – mondta Győrffy Balázs.

Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára a műsorban elmondta: jó üzenet az a nagyon erős termelői összefogás, amely megvédi a magyar tejágazat érdekeit, a magyar kormány ebben 100 százalékban a termelők mellett áll.

Hirdetés

A Penny Market alsónémedi logisztikai központjánál a héten tartottak demonstrációt a tejtermelők. A NAK és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége is támogatta.

A tüntetésre reagálva az áruházlánc azt közölte: a teljes választékuk több, mint 65 százaléka magyar beszállítóktól származik, de sajnálatos módon nem volt elérhető a vásárlói igényeknek megfelelő mennyiségű magyar tej, így ebben az eseteben más forrásokból kellett biztosítanunk a vásárlóknak a legjobb ár-érték arányú terméket.

Forrás: Privát bankár

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!