Egy korszak szomorú vége: negyven év után megszűnt a postaforgalmi szakképzés Pásztón

Hirdetés

Lezárult egy korszak a Mikszáth Kálmán Líceum életében.

Negyven év után a pásztói Mikszáth Kálmán nevét viselő intézmény úgy döntött: megszünteti a postaforgalmi szakképzést. Ennek búcsúztatóját a napokban tartották. A rendezvényen jelen voltak egykori diákok, dolgozók, szakmai segítők, partnerek és tanácsadók is.

– A postaforgalmi képzés szűk tíz évvel ezelőtt átalakult gazdasági szakképzéssé. Utána egyre kevesebben jelentkeztek ide, 2015-ben pedig választanunk kellett, hogy a gimnáziumi, vagy a postaforgalmi szakképzést folytatjuk tovább. Tiszta profilú intézménnyé kellett válnunk, ennek eredményeként a gimnáziumi képzés folytatása mellett döntöttünk, mert az erősebb és nagyobb létszámú. Így indulhatott el két évvel ezelőtt a magyar–német két tanítási nyelvű gimnáziumi képzésünk – mondta Herczegné Varga Ilona, a Mikszáth Kálmán Líceum igazgatója., majd hozzátette: az elmúlt negyven év alatt összesen 890 diák végezte el a postaforgalmi szakképzést. Az utolsó már csak 11 diákkal indult el.

– Úgy vélem, hogy nem siratni kell az elmúlt időszakot, hanem örülni annak, hogy a miénk volt, a diákoké, a tanároké, az intézményé, a postahivataloké és minden partnerünké, aki ebben a képzésben és a pedagógiai folyamatban segített, támogatott bennünket – nyilatkozta az igazgatónő.

Forrás

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!