Le Pen, Wilders és Okamura közösen üzennek hadat Brüsszelnek

Hirdetés

Korlátozni kell az Európai Unió jogköreit, a nemzetállamok szerepét pedig meg kell erősíteni az európai politikában – állapodott meg Tomio Okamura, a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) elnöke, Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) vezetője és Geert Wilders, holland Szabadságpárt elnöke csütörtöki prágai tárgyalásain.

Le Pen és Geert Wilders azért látogattak Prágába, hogy személyesen támogassák a bevándorlás ellenes cseh SPD most induló hivatalos EP-választási kampányát.

A mai európai együttműködést szeretnénk átalakítani a szuverén és szabad országok együttműködésévé. Támogatnám (Csehország) kilépését (az EU-ból), mert a jelenlegi EU-nak meg kell buknia. Nem hiszem, hogy megreformálható -jelentette ki Tomio Okamura a három radikális politikus közös sajtótájékoztatóján. Úgy véli, megoldás lenne, ha az EU visszatérne az egykori Európai Gazdasági Közösség modelljéhez.

Azon vagyunk, hogy legyen egy közös piac, szabadon mozoghassanak az európai országok polgárai, az áru és a pénz, de azt akarjuk, hogy a nemzeti jogrendet minden állam önállóan alakítsa ki a választások eredménye alapján -magyarázta álláspontját Okamura.

Wilders és Le Pen szintén úgy nyilatkoztak, hogy támogatják az EU jogköreinek korlátozását. A holland politikus szerint a mai EU nem demokratikus és a nemzetállamok tönkretételén dolgozik. Le Pen azt mondta, minden ország polgárainak szabadon kellene eldöntenie, milyen projektekben hajlandóak részt venni. A francia politikus úgy látja, hogy Európát két totalitárius ideológia – az iszlamizmus és a globalizmus – veszélyeztetik. Az iszlamizmus szerinte azért sikeres Európában, mert a masszív bevándorlást az EU támogatja és pénzeli. A globalizmus elterjedése meg a nemzetek feletti gazdasági körök érdeke.

Hirdetés

Egyedül a nemzeti pártok azok, amelyek megakadályozhatják gazdasági és vallási rabságunkat, amely kultúránkat veszélyezteti -szögezte le Le Pen. Okamura és Wilders szintén élesen bírálták és elfogadhatatlannak minősítették az iszlám európai terjeszkedését. A három radikális politikus egybehangzóan azt állította, a májusi EP-választás esély arra, hogy Európában mélyreható változások következzenek be.

Okamura, Le Pen és Wilders a sajtótájékoztató után részt vettek az SPD kampányindító nagygyűlésén a prágai Vencel-téren. Milos Zeman köztársasági elnök a csehországi EP-választást május 24-ére és 25-ére írta ki.

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!