Putyin: az orosz és az ukrán egy nép

Hirdetés

Folytatódott a nyilatkozatháború Kijev és Moszkva között.

Mint emlékezetes: Vlagyimir Putyin orosz elnök Pekingben kijelentette, nemcsak a szakadár „köztársaságok” lakóinak, hanem minden ukránnak szívesen ad orosz állampolgárságot.

Erre Volodimir Zelenszkij megválasztott ukrán elnök közölte: Kijev szívesen ad ukrán útlevelet azoknak az oroszoknak, akik Putyin kormánya elől menekülnének Ukrajnába.

Most Putyinon volt a sor, hogy reagáljon, ő pedig tegnap ironikusan közölte, hogy akkor közel a megegyezés; hiszen ha Kijev „állampolgárságot ad az oroszoknak Ukrajnában, mi pedig az ukránoknak Oroszországban, akkor elég gyorsan közös nevezőre és a kívánt eredményre jutunk: közös állampolgárságunk lesz” – mondta leszögezve: az orosz és az ukrán, a kulturális és a nyelvi sajátosságok ellenére egy nép.

Közben az ukrán megszállt területek minisztériumának helyettes vezetője szerint az oroszoknak már kész listája van arról, kiknek adnak először orosz állampolgárságot: a donyecki és a luhanszki „népköztársaságok” katonai hadtestjei fegyvereseinek. Heorhij Tuka szerint a listázás már három hónapja zajlik.

Hirdetés

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!