Teljes káosz az egyik hazai banknál – nagy bajt jelentettek be

Hirdetés

 

Sikerült átállítani a CIB Bank rendszerét a húsvéti hétvégén a terveknek megfelelően – közölte a hitelintézet a Napi.hu-val.

Az átállást eredetileg március közepére tervezték, de csúszott. A hétvégi átállás a meghirdetettek szerinti szolgáltatáskieséssel járt április 20-án (szombaton) 20:00 óráig.

Kedden azonban ismét problémák adódtak a szolgáltatásokkal. Olvasóink jelzései alapján már reggel óta problémák vannak a rendszerrel. Sem a fiókokban, sem telefonon, sem interneten nem lehet végrehajtani a tranzakciókat. Az ügyfelek beazonosítását sem tudják elvégezni a fiókokban.

Reggel óta akadozik a CIB Banknál jó néhány szolgáltatás. A bank nem tudja, mikorra hárulnak el a problémák.

Hirdetés

A CIB Bank KÖZÖLTE: jelenleg technikai okból fennakadások tapasztalhatók elektronikus szolgáltatásoknál, illetve a CIB eCommerce (kereskedők számára nyújtott internetes kártyaelfogadás), a CIB Bank által kibocsátott betéti és hitelkártyákkal végzett tranzakciók (bármilyen vásárlás és készpénzfelvétel), valamint a CIB Bank által üzemeltetett ATM-ek szolgáltatásai esetében. A probléma elhárítása folyamatban van.

Ugyanez olvasható a hitelintézet honlapján is.

Hogy mikorra hárulnak el a problémák, nem tudták a banknál megmondani. Az biztos, hogy a CIB-nél az elmúlt hetekben komoly informatikai fejlesztéseket hajtottak végre, a teljes rendszer átállt az anyacég, az olasz Intesa Sanpaolo rendszerére. A munkákat eredetileg március közepére fejezték volna be, de megcsúsztak, és csak most, a húsvéti hétvégén történt meg a teljes átállás. A mostani technikai probléma a CIB közlése szerint nem függ össze az átállással, az rendben lezajlott a hétvégén.

“Jelenleg technikai okból fennakadások tapasztalhatók elektronikus szolgáltatásaink esetében, illetve a CIB eCommerce (kereskedők számára nyújtott internetes kártyaelfogadás), a CIB Bank által kibocsátott betéti és hitelkártyákkal végzett tranzakciók (bármilyen vásárlás és készpénzfelvétel), valamint a CIB Bank által üzemeltetett ATM-ek szolgáltatásai esetében. A probléma elhárítása folyamatban van” – közölte a bank a napi.hu-val.

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!