Weber újra üzent a magyar kormánynak

Hirdetés

Az EPP közös elképzeléseken alapuló értékek pártja, ami jelenti, hogy aki nem osztja a jövő egyre integráltabbá váló és egyre ambiciózusabb Európájának eszményét, az többé már nem lehet sorainkban – mondta Manfred Weber, az EPP európai bizottsági elnökjelöltje kampánybeszédében.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai bizottsági elnökjelöltje a május végi európai parlamenti választásokon Athénban ismertette programját – írja a Népszava cikkére hivatkozva a napi.hu

. A német Keresztényszocialista Párt (CSU) politikusa a görög konzervatív Új Demokrácia ellenzéki párt képviselői előtt beszélt.

Az EPP az utóbbi évtizedekben komoly eredményeket ért el, a sikerek folytatását a nacionalisták veszélyeztetik, akik ellen szerinte 2019-ben harcolniuk kell. A populizmus jelenti a problémát, az, hogy mindez hová vezet, Görögországban is tapasztalható – bírálta Alekszisz Ciprasz görög kormányfőt. Weber úgy látja, hogy az általa vezetett kormánypárt, a baloldali Sziriza hangzatos ígéretekkel került hatalomra, amelyeket nem teljesített.

Weber elismételte programjának főbb pontjait:

Hirdetés
  • Tízezer fős európai határőrség felállítása 2022-ig. (Ezt tehát előrehozná a jelenlegi 2027-es határidőről.)
  • Európai FBI a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni küzdelem érdekében.
  • A Törökországgal folytatott csatlakozási tárgyalások leállítása. (Weber szerint Törökország egyre inkább eltávolodik az európai értékektől.)
  • Új jogállamiság-mechanizmus (Új jogrendszer létrehozásával akarja garantálni a jog uralmának érvényesülését Európában.)
  • Ötmillió új munkahely a fiataloknak.
  • Bürokráciacsökkentés, ezer elavult uniós jogszabály eltörlése, létszámcsökkentés az uniós intézményeknél.
  • Fellépés az éghajlatváltozás ellen és az egyszer használatos műanyagok globális betiltásáért.

Weber a nap folyamán az AP amerikai hírügynökségnek is adott interjút, amelyben az EPP-vel összefüggésben azt mondta, hogy továbbra is kész arra, hogy búcsút intsen olyan tagpártoknak, amelyek nem osztják az európai integráció elmélyítésével kapcsolatos elképzeléseket.

“Az EPP … közös elképzeléseken alapuló értékek pártja. Ez azt jelenti mindannyiunk számára, hogy aki nem osztja a jövő egyre integráltabbá váló és egyre ambiciózusabb Európájának eszményét, az többé már nem lehet sorainkban.”

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!