Az uniós bü­rok­rá­cia újabb aljas lépésre készül

Hirdetés

Ké­szü­lő­ben egy új uniós szer­ző­dés, ami to­vább mé­lyí­tené a po­li­ti­kai in­teg­rá­ciót és el­tö­rölné az egy­hangú dön­tés­ho­zás in­téz­mé­nyét – nyi­lat­kozta az APA oszt­rák hír­ügy­nök­ség­nek Har­ald Vi­limsky, az oszt­rák Sza­bad­ság­párt EP-lis­ta­ve­ze­tője.

Nem csak a V4-eknek, de osztrák szomszédainknak sem tetszik az a lopakodó rendelet-, illetve törvényalkotási igyekezet, amely az Európai Egyesült Államok megteremtését próbálja elérni. Ennek egyik fontos lépése lenne, hogy egyesek szeretnének áttérni az egyhangú döntésekről a többségi döntési mechanizmusra.

Az alattomos igyekezettel kapcsolatban az osztrák kormány álláspontja szinte tökéletesen azonos a magyarral.

„Othmar Karas, az Európai Néppárt képviselője több ízben is állást foglalt már az egyhangú döntés felszámolása mellett, ennélfogva a mi aggodalmunk is reális” – mondta Harald Vilimsky. Rámutatott, hogy a többségi szavazás bevezetésével Ausztria elveszítené a jogot a migráció kezelésére.

„Mi továbbra is magunk akarjuk meghatározni, ki vándorolhasson be hozzánk, és nem tartjuk jónak a migránsok kötelező elosztási rendszerét” – szögezte le.

Hirdetés

A szociális uniót kritizálva elmondta, az mindössze „gyenge EU-tagállamokba juttatna pénzeket az osztrák adófizetők terhére.” Ezt egyenértékűnek tartja azzal, hogy Ausztria közvetlenül átvenné a görög adósságokat.Korábban a szerződés újratárgyalását szorgalmazta Sebastian Kurz osztrák kancellár is. Leszögezte, hogy az „már nem időszerű” és szigorúbb szankciókat kért az eladósodott országokkal szemben.

Külön büntetési mechanizmust vezetne be azon tagállamok ellen is, akik csak átengedik a migránsokat, különösebb ellenőrzés nélkül.

Az osztrák kancellár az Európai Bizottság létszámát is csökkentené.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!