Borzalmas árvíz a déli határon – magyar turisták veszélyben vannak

Hirdetés

Néhány nap alatt borzalmas árvizek keletkeztek Magyarország déli határainál, a turisták egy részének nem volt idejük elmenekülni az áradó folyók elől.

Két nap viharos szél és kiadós esőzés után Boszniában és Horvátországban drámai árvízhelyzet alakult ki – írja a vajdasági Szabad Magyar Szó. Horvátország középső területein és Bosznia északi részén a legsúlyosabb a helyzet.

A horvátországi Karlovac környékén egy falut teljesen elöntött a víz, több észak-boszniai települést pedig elvágott a külvilágtól az áradás. Rakovica község a Facebookon közölte, hogy víz alá került Korana falu. A tűzoltók nyolc turistát menekítettek ki. A közleményben azt írták, hogy súlyosan megsérültek a hidak, ezért szünetel a közlekedés.

A kiadós esőzés Boszniában is áradást okozott, az utakat elöntötte a víz, lehetetlenné téve a közlekedést. Akadozik víz- és a villanyáram-ellátás. A Bosna folyó vízállása az éjszaka során két óra alatt 126 centimétert emelkedett. Celinac községben kedden reggel rendkívüli állapotot hirdettek. Több száz háztartást öntött el a víz és az utak is járhatatlanok.

Zágrábban az erős szél fákat döntött ki, tetőket tépett le és épületek homlokzatait rongálta meg. Az erős szél miatt öt ember sérült meg. Az állami hidrometeorológiai intézet újabb figyelmeztetés adott ki, miszerint erős szél és extrém mennyiségű csapadék várható.

Hirdetés

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!