Botrány a Soros egyetem körül – antiszemita botrányba keveredetek

Hirdetés

A Magyarországot és a magyar kormányt a nemzetközi sajtóban rendszeresen demokráciaellenességgel és antiszemitizmussal vádoló Soros-egyetem most valamiért nem képes elítélni sem a magyar miniszterelnök halálát kívánó oktatóját, sem pedig az egyetem budapesti épületében antiszemita filmvetítést szervező radikális hallgatói csoportját.

Az Origo számolt be róla, a Soros-egyetem egyik szélsőbaloldali, vállaltan Izrael-ellenes diákszervezete (CEU Radical Student Collective) a palesztin gyásznap (Nakba) alkalmából május 15-én, szerdán egy olyan „megemlékezést” szervezett, amelyen a szélsőséges diákok megnézték az amerikai palesztin jogvédőnek és genderjogi aktivistának, Jasbir Puarnak azt az Izrael-ellenes propagandafilmjét, amelyet

Washington nyomására a katari Al Jazeera hírportál letiltott, mivel az amerikai álláspont szerint a film durván antiszemita tartalmú. A palesztinpárti diákok a provokatív és Izrael állam megalapítását gyászoló „megemlékezésük” részeként még ki is tűzték a Soros-egyetem Nádor utcai épületére a palesztin zászlót.

Az Origo által feltett kérdésre, hogy a Soros-egyetem elítéli-e a saját hallgatói szervezete által az egyetem épületében megtartott antiszemita megmozdulást, az oktatási intézmény csupán egy egymondatos választ küldött, amely szerint:

„A CEU nem támogatja a Radical Student Collective akcióját.”

Többek között a Soros-egyetem által is képviselt antiszemitizmus miatt szólította fel a brit oktatási miniszter Nagy-Britannia egyetemeit arra, hogy tegyenek azonnali és radikális lépéseket a felsőoktatási intézményekben megjelent antiszemitizmus visszaszorítása érdekében. Chris Skidmore szerint „elfogadhatatlan”, hogy a brit zsidó közösségnek a biztonságáért kelljen aggódnia a szigetországi egyetemeken. Az oktatási tárca vezetője a minden egyetemre elküldött levélében arra figyelmeztette az intézményeket, hogy mostantól az International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) antiszemitizmus-definícióját követve vegyék elejét minden antiszemita aktivitásnak az intézményeikben.

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!