Gyurcsány megint hülyét csinált magából

Hirdetés

A pénteki rendkívüli parlamenti ülésen a volt kormányfő szinte már összellenzéki vezetőként mondott beszédet.

Gyurcsány Ferenc szerint szégyenünkre azoknak az erőknek, amelyek nem szeretnének az alapító kereszténydemokrata atyák szellemében szorosabban együttműködő Európát, az egyik vezére a magyar kormányfők, aki mellett természetesen ott van Salvini, Strache, vagy Marine Le Pen is. Szerinte ezen a térfélen azon vannak, hogy a nemzeti önzést tegyék a nemzetek együttműködésének helyére. – írja a Mandiner.

Szerinte a másik oldalon az európai kérdésekben egyre többször közösen döntő erők állnak, „az európai nemzeteket közösen erősítő Európa áll”. Úgy fogalmazott: már azelőtt, hogy „kinyílnának a szavazóurnák”, kijelenthető, hogy Orbán Viktor „sok éves küzdelme elbukott”. Szerinte az európai választók és EP-frakciók túlnyomó többsége erősebb, szorosabban együttműködő Európát akar. 

Úgy vélte, hogy először az EP történelmében, a magyar kormánypárt tagjai ellenzékben fognak ülni.Továbbvíve a gondolatmenetét, kijelentette, hogy az EP-ben annak van szava, akinek vannak barátai, szövetségesei. Tehát – fogalmazott – egy mandátum az EP-ben többet fog érni, mint a Fidesz tizenvalahány mandátuma, mert „annak az egy mandátumnak lesznek szövetségesei és barátai”, a fideszes mandátumoknak meg marad Salvini.

Majd úgy fogalmazott: „Orbán annyira hiányzik ma Európa többségének, mint az Északi-sarknak a mostanában mért 31 fok.”  Végezetül a magyar választók segítségét kérte, hogy minél több ellenzéki mandátum legyen az új EP-ben, mert „e tekintetben nincsen köztük különbség”, szerinte ugyanis „ami eggyel több mandátum az ellenzéknek, az eggyel kevesebb az Európát romboló Fidesznek.” (Ennél a pontnál – 4:06-nál – Vadai Ágnesnek valami vicces juthatott az eszébe, mert látványosan felnevetett.)

Sajnos a hang és a kép csúszásban van egymáshoz képest.

Hirdetés

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!