Megvan az időpont – Hamarosan Orbán-Trump találkozó

Hirdetés

Washingtoni források szerint május 13-án Washingtonban sor kerülhet Orbán Viktor és Donald Trump találkozójára. Az eseményre – ha létrejön – Orbán Viktor nem üres kézzel, hanem rendkívül jelentős védelmi beszerzési igényekkel érkezik – írja a napi.hu.

Előrehaladott egyeztetés alatt áll a magyar miniszterelnök washingtoni találkozója Donald Trump amerikai elnökkel. Egy magas rangú tisztviselő szerint a májusi időpont a reális, de “minden a másik félen múlik”. Az intenzív készülődés hírét több washingtoni, a magyar-amerikai viszony alakulását követő forrás is megerősítette, egyikük azt mondta, “nagyon megbízható” információi szerint május 13-án kerül rá sor.

A találkozó áttörést jelentene az Orbán-kormány és az Egyesült Államok kapcsolatában. Orbán nem üres kézzel megy majd Trumphoz, a Direkt36-nak magyar kormányzati, illetve a kormánnyal kapcsolatban álló források rendkívül jelentős értékű védelmi beszerzésekről folytatott tárgyalásokról számoltak be. Bejelentés az esetleges Orbán-Trump találkozón várható.

A meghívás az Egyesült Államok régiós politikájába is illeszkedik: Andrej Babis cseh miniszterelnök március elején járt a Fehér Házban, Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök pedig május 3-án érkezik.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!