Toroczkai bejelentette: Létrejött a Magyar Gárda utódja, a Nemzeti Légió – már meg is fenyegették

Hirdetés

Nemzeti Légió elnevezéssel honvédelmi, hagyományőrző szervezetet hozott létre a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be a párt elnöke kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. 

“A Nemzeti Légió nem a korábban az MSZP és a Fidesz által aljas módon betiltott és a Jobbik által elárult Magyar Gárda jogutódja, de eszmeiségének és szellemiségének örököse” – fogalmazott Toroczkai László.

Azt mondta, az egyesületi bejegyzés alatt álló szervezet alapvető missziója a honvédelmi alapismeretek oktatása, a katonai hagyományok ápolása, illetve katasztrófahelyzetekben, például árvíz idején az élet- és vagyonvédelem.

Kijelentette, az elmúlt évtizedben nem szűntek meg, sőt súlyosbodtak azok a tényezők, amelyek korábban a Magyar Gárda megalakulásához vezettek. Vagyis az elszánt, magukért tenni akaró magyar embereknek joguk van ahhoz, hogy megszervezzék saját védelműket – értékelt.

Toroczkai László szerint aktualitást ad a légió létrehozásának, hogy éppen száz éve alakult meg a Nemzeti Hadsereg, amely Horthy Miklós vezetésével “megtisztította az országot a kommunistáktól”. Csakúgy, mint száz évvel ezelőtt, ma is az anarchia felé halad az ország, hiszen van olyan cigány párt, amelyik cigány tartományt akar leválasztani Magyarországról és olyan település, Törökszentmiklós, ahol cigány klán tartja rettegésben a helybelieket – mondta.

Hirdetés

Kijelentette, az anarchia, a bűnözők elleni fellépés mellett a légió feladatának tekinti, hogy támogassák azon magyar emberek ezreit, akiket jogtalanul kilakoltatnak. Ezért jelen lesznek a kilakoltatásoknál is.

Arról is szólt, hogy a Nemzeti Légió zászlóbontása június 1-jén Szegeden lesz. A szervezet vezetője Födelmesi László, a Francia Idegenlégió volt katonája lesz, stratégiai szövetségesük pedig a Betyársereg.

A sajtótájékoztatót terepszínű egyenruhás “légionáriusok” gyűrűjében tartotta Toroczkai László.

Toroczkai László közölte, a rendőrségi tiltás ellenére mindenképpen megtartják a Törökszentmiklósra meghirdetett demonstrációjukat.

Mint ismert, a “bűnözés ellen” demonstrálnának a városban, állítólag néhány család miatt, akik a helyiek egy része szerint terrorizálnak más lakosokat.

Hirdetés

Ezzel kapcsolatban egy roma politikus kedden nyílt levelet is írt Toroczkai Lászlónak, gyakorlatilag azzal egyidőben, hogy a nemzeti Légió megalakulását bejelentették.

A nyílt levél szövegét változtatás nélkül közöljük:

“Tisztelt Pártelnök Úr!

Alulírott Rafael Gyula, az Országos Roma Önkormányzati képviselője, a Mindent a Cigányokért Fórum Egyesület (Új MCF) elnöke az alábbiakról szeretném tájékoztatni.

Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy az Ön által vezetett szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom a magát Betyárseregnek nevező rasszista csoporttal karöltve egy erődemonstrációt kíván tartani május 21-én Törökszentmiklóson a roma közösség megfélemlítése céljából.

Hirdetés
Hirdetés

Örömmel nyugtáztuk, hogy a hatóságok nem engedélyezték ezt a nyilvánvaló provokációt. Ugyanakkor mivel Ön jelezte, hogy e döntéstől függetlenül meg kívánja tartani a demonstrációt, szeretnénk Önt jelen nyílt levelünkkel arra kérni, hogy ne tegye.

A magyarországi roma közösség békességszerető és törvénytisztelő emberekből áll, de biztosíthatom arról, hogy minden lehetséges eszközzel meg fogjuk akadályozni, hogy Ön a romák elleni gyűlöletkeltéssel, törvénytelen eszközökkel, a törvényeket páros lábbal tiporva akarjon politikai tőkét kovácsolni. Nem fogjuk hagyni, hogy a Jobbik után ezúttal egy új párttal kapaszkodjon be a cigányság hátán a Magyar Országgyűlésbe.

A roma nemzetiség és a többségi társadalom békés egymás mellett élésének lehetősége nem a romákon, hanem kizárólag az Ön és az Önhöz hasonló szélsőjobboldali politikusok cigányellenes uszításán múlik. Éppen ezért a magyarországi roma közvélemény nevében kijelentjük: nem fogjuk hagyni azt, hogy a május 21-i demonstráció létrejöjjön. Meg fogjuk védeni Önöktől közösségünket, meg fogjuk védeni Önöktől családjainkat, gyermekeinket. Nem vagyunk hajlandóak tovább eltűrni a rasszizmust, nem akarjuk újra átélni a rosszemlékű Magyar Gárda által okozott gyűlöletet, amely végül a 2008-2009. évi romagyilkosságokhoz vezetett.

Mi jól emlékezünk az Ön kiáltványában megfogalmazott kijelentésére, amely szerint “fel kell készülnünk arra az időre, amikor teljes anarchia lesz, s amikor a családunkat, vagyonunkat felfegyverzett hordákkal szemben kell megvédenünk”. Ön abban a téveszmében van, hogy a többségi társadalomnak kell megvédenie magát a romáktól, holott a valóság ennek éppen az ellenkezője: nekünk romáknak kell megvédenünk magunkat Öntől és az Önhöz hasonló rasszista elveket vallók felfegyverzett hordáitól.  Biztosíthatjuk arról, hogy így is fogunk tenni május 21-én Törökszentmiklóson és a jövőben bármikor, amikor közösségünket félkatonai szervezetek masírozásával akarják megfélemlíteni.

Ismerve az Ön múltját és jelenét, azt tanácsoljuk, örüljön annak, hogy még szabadlábon van. Garantáljuk, hogy a hatályos Európai Uniós és magyarországi jogszabályok értelmében ez már nem sokáig lesz így, amennyiben folytatja a magyarországi romák elleni indokolatlan, értelmetlen, hazugságokon és rasszista téveszméin alapuló gyűlölethadjáratát.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!