Az egész or­szágra ki­ad­ták a ri­asz­tást – bru­tá­lis vi­ha­rokra ké­szül­he­tünk

Hirdetés

A héten meleg idő lesz, sok zá­porra és zi­va­tarra kell szá­mí­tani, sőt he­lyen­ként fel­hő­sza­ka­dás és jég­eső is lesz.

Hétfőn a napos időszakok mellett ismét több helyen kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Az időnként élénk északkeleti szél ezek környezetében feltámadhat. Délután 26-30 fokot mérhetünk, de a zivatarok elvonultával visszaesik a hőmérséklet, és melegfronti tünetekkel is számolnunk kell.

Az egész országra kiadták hétfőre az elsőfokú riasztást zivatar miatt, ami még kedden és szerdán is érvényben lesz – olvashatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Kedden is meleg időre van kilátás, csak a többfelé kialakuló záporok, zivatarok hűthetik le a levegőt. Helyenként felhőszakadás, jégeső továbbra is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties légmozgás, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések lehetnek. Délután 23-29 fok valószínű.

Szerdán ismét több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél elsősorban viharok környezetében támadhat fel. A reggel sokfelé párás, ködös lehet. A legmagasabb hőmérséklet 23 és 27 fok között alakul – írja az Időkép.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!