Egyre biztosabb: masszív időjárási fordulat érkezik

Hirdetés

Összhangban a Severe Weather jövő heti európai előrejelzésével, már az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) is megerősíti, hogy a jövő héten Magyarországon visszatér a hőség és száraz időre van kilátás.

A következő napokban még folytatódik a nyári időjárás: vasárnapig, hétfőig gyakori záporokra, zivatarokra kell számítani, helyenként károkozó felhőszakadás és szélvihar is előfordulhat. Területi átlagban jövő szerdáig 10-40 mm csapadék valószínű, viszont a záporos jelleg miatt nagy területi eltérések lehetnek.

Néhol felhőszakadás, másfelé pedig épp csak pár csepp is előfordulhat, ráadásul az említett összegnek meglehetősen nagy a bizonytalansága. Továbbra is erős lesz a párolgás, a talaj vízkészlete azonban összességében növekedni fog.

Hétfőtől egyre csökken a zivatarok kialakulásának valószínűsége, a jövő hét közepére már teljesen száraz idő valószínű. A naposabb idővel egyre melegszik a levegő: a héten még maradnak a 25-30 fokos maximumok, azonban a jövő héten fokozatosan visszatér a hőség .

Szerdán a legmelegebb órák hőmérséklete már többnyire 30 fok fölött alakul majd, és a folytatásban további melegedés valószínű.

Hirdetés

A páratartalom a csapadék hatására a héten még sokszor magas marad (80-95 százalék), a jövő héttől szárad a levegő, olyannyira, hogy a hét második felében napközben már sokfelé 30-40 százalék alá csökken a nappali órákban. A szél vasárnap és hétfőn északiasra fordul, és sokfelé megerősödik. Zivatarfelhők környezetében viharos, akár károkozó széllökések is előfordulhatnak. A hosszabb távú, de ezzel együtt bizonytalanabb előrejelzések szerint a jövő hét legvégére érkezhet felfrissülés és csapadék.

A Severe Weather csütörtöki előrejelzése szerint Európa nagy részét hőhullám sújtja majd a jövő héten.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!