Eljött, amire vártunk: végre felelősségre vonhatók lesznek Európa sírásói

Hirdetés

Nemzetközi jogászok az EU és vezetőinek felelősségét, valamint uniós csúcspolitikusok (például Emmanuel Marcon francia elnök és Angela Merkel német kancellár) szerepét vizsgálnák a migráció következményei miatt.

Úgy tűnik, hogy van remény arra, amit már nagyon sokan vártak? Mindenkit utolér egyszer a méltó büntetés, igaz isiászos? Igaz kedves kancellár asszony?

Könnyen lehet, hogy a kontinens ellen elkövetett merényletek, terrortámadások és az ártatlan áldozatok halála miatt végre egyeseknek vállalnia kell bizonyos felelősséget. Ezek ugyanis mind nem történhettek volna meg, ha nincs a Wilkommenskultur, és ha Juncker, Merkel és más EU-s vezetők nem ágálnak ennyire a menekültek beáramoltatása mellett.

Az Európai Unió, amely folytatta a vélhetően nemzetközi egyezményeket is sértő együttműködést Líbiával, részese a nemzetközi büntetőjognak, amelynek értelmében – a jogászok szerint – az EU bűntárs, továbbá külön jogi felelősséget kell tulajdonítani például Németországnak és Franciaországnak. Ezek a jogi relevanciák szoros összhangban állnak azokkal a szakmai értékelésekkel, amelyeket a Századvég az Európai Bizottság és elnöke, valamint az e tekintetben meghatározó portfóliójú EU-biztosok kapcsán végzett. Így felmerül Frans Timmermans és Dimitrisz Avramopulosz személyes felelőssége is, továbbá az a fontos szempont is, hogy az EU jövőbeli, belső intézményi reformjának mindinkább az uniós vezetők és tisztségviselők jogi értelemben vett elszámoltathatóságára kell irányulnia.

Ne lepődjünk meg persze, ha túl mennyire nem jutnak majd ezek a dolgok. Lehet ugyan reménykedni, és sosem lehet tudni… Politikai fejek biztosan fognak hullani, azonban feltehetően az EU elitjét nem záratják börtönbe. Még annak ellenére sem, hogy sokak szerint csakis így lehetne megállítani a kontinens lassú hanyatlását…

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!