Leszlovákozta a felvidéki magyar gyerekeket Vörösmarty szülőfalujának iskolaigazgatója

Hirdetés

Szlováknak nevezte a felvidéki magyarokat a Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Váncsa Krisztina mindezt az iskolai Facebook-csoportban tette meg.

A mintegy 700 diákot képző intézmény vezetője június 9-én örömmel tudatta az iskola tanulóival, hogy Határtalaul program keretein belül Szlovák tanulók jönnek iskolánkba Az iskolaigazgató bunkóságánál már csak a műveletlensége volt nagyobb, ugyanis jól láthatóan a magyar helyesírás sem megy hibátlanul a felvidéki magyar gyermekeket szlováknak nevező nőszemélynek. A 8 szóból álló egyszerű mondatot ugyanis négy helyesírási hibával tette közzé. Az igazgatót már a határtalanul szó zavarba hozta (a névelőhasználat még jobban), de a csúcs az, hogy szerinte a szlovák kifejezés helyesen nagy kezdőbetűvel írandó, pont pedig igazán nem kell egy mondat végére.

Szégyen-gyalázat, hogy Váncsa Krisztina egy olyan intézményt vezet, amelynek névadója a Kápolnásnyéken született Vörösmarty Mihály, a Szózat költője, a magyar költészet óriása.

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!