Már Brüsszel is elismerte: így verik át a magyarokat

Hirdetés

A ma­gyar hal­ru­dacs­ká­ban ke­ve­sebb a hal, mint a né­met­ben, és ná­lunk a mo­gyo­rós cso­ki­ban meg ke­ve­sebb a mo­gyoró! Elég a ket­tős mér­cé­ből!

Miért haknizta körbe a sajtót azzal Brüsszel, hogy nem bizonyított, hogy a multik rosszabb minőségű élelmiszereket árulnak Kelet-Európában, mint Nyugaton, mikor éppen az ellenkezője van benne a saját jelentésükben?

A Ripost megmutatta, mi az igazság, a térképeket és az adatokat magából az Európai Bizottság jelentéséből vették!

Azzal bombázza két napja az embereket az Európai Bizottság, hogy „nincs bizonyíték arra, hogy a multik hátrányosan megkülönböztetnék Kelet- és Nyugat-Európát”. Egy átfogó felmérésre hivatkoznak, amelyben 1380 mintát vettek 19 uniós országban a multik által árult élelmiszerekből. Ám ebből kiderül: van különbség!

A példa kedvéért megmutatunk a brüsszeli jelentésből egy térképet, ami a Stella Artois sörökről szól:

Hirdetés

Az azonos színű országokban azonos minőségű Stella Artois sört árulnak.Ugye látszik, hogy Kelet-Európában mást adnak, mint nyugaton? És hogy mi a különbség? Nálunk a sörben van máshol malactápnak használt kukorica-alapanyag, nyugaton nincs – amellett, hogy ez egészségtelenebb, sok ember allergiás is rá, és az ízéből is azonnal érezhető, hogy a pocsékabb keleti vagy a jobb nyugati sört kapta valaki.

Érdekes, hogy másról sem szólnak a hírek, minthogy „nincs különbség”, de eközben maga a bizottság is elismeri, hogy különbséget tesznek a multik az országok között:

Eltérő összetételről, de azonos csomagolásról az esetek 9 százalékában, míg eltérő összetételről, de hasonló csomagolásról az esetek 22 százalékában volt szó – tehát csaknem a vizsgált 1380 minta csaknem egyharmada, több száz termék esetében mást kínálnak az egyes országokban!

A Ripost átnézte a több száz oldalas jelenséget, és azt tapasztalták, hogy rengeteg népszerű terméknél azonnal tetten érhető a különbség.

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!