Tíz helyett csak három évet kap a nógrádi szamuraj, ha beismeri tettét

Hirdetés

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen, aki egy karddal kényszerítette a sértettet a gépkocsijának átadására.
A vádlott 2018. április 27-én, a késő esti órákban, az egyik Nógrád megyei településen meglátta a sértettet. Arra kérte, hogy adja oda a gépkocsiját, de a sértett ezt kölcsönkérésként értelmezte, és nemet mondott, majd a járművével tovább ment.
A vádlott a sértett után vitette magát, megállíttatta az autóját, majd annak eltulajdonítása és a sértett ellenállásának megakadályozása érdekében az általa használt gépkocsiból magához vette a 32 cm pengehosszúságú kardját, és beült a sértett járművének hátsó ülésére. Ezután a kardot a kezében, maga előtt tartva, fenyegetéseket hangoztatva az ettől megrémült sértettet felszólította, hogy vigye magát a saját házáig, ott pedig adja át a gépjárművet.
A sértett – abban a tudatban, hogy ellenállása esetén a vádlott a kardot használni fogja – a gépkocsiját átadta, amit a férfi a sértett tudtán kívül vashulladékként értékesített. Az ügyészség az öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen, akivel szemben fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozta. A büntetőeljárási törvényben biztosított lehetőséggel élve az ügyészség vádiratában rögzítette azt is, hogy a vádlott beismerése esetén 3 év szabadságvesztés kiszabását indítványozza a vádlottal szemben, a bűncselekmény eszközéül használt kard elkobzásával együtt. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet – írja az ügyészség.
Forrás: kurucinfó

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!