85 éves nénit és lányát lakoltatták ki ma jogtalanul

Hirdetés

Az eset Gyálon történik, ahol H. Ágnes története mindenkit megérintett. Olyannyira, hogy az egész város elkezdett összefogni azért, nehogy utcára tegyék őt.

A nő és 85 éves édesanyja 2006 óta éltek itt, a házukat devizahitelből vették, amivel csúnyán átverték őket, mint az ország lakosságának egy jelentős részét.

A 10 millió forintos hitel törlesztője az évek során a háromszorosára nőtt, így volt olyan hónap, amikor magasabb volt a törlesztőrészlet, mint Ágnes fizetése, éppen ezért Ágnes nem tudta fizetni a részleteket, s mostanra a történet odáig fajult, hogy a nőt idős anyjával együtt július 31-én kilakoltatják otthonukból, miután a házat árverezésen megvette valaki és az kezdeményezte a kilakoltatást.

A Város mindenkié csoport ezt írta a közösségi oldalán egy posztban egy nappal korábban:

“H. Ágnest és 85 éves édesanyját az ügy jelenlegi állása szerint holnap reggel lakoltatják ki a gyáli otthonukból.

Hirdetés

2006 óta élnek a településen, egy devizahitelből vásárolt ingatlanban.

A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) 10. pontja szerint a települési önkormányzat kötelező feladata „a hajléktalanná válás megelőzésének biztosítása”.

Erre tekintettel nyílt levélben kérjük Gyál Város Önkormányzatát, hogy – legalább átmeneti jelleggel – biztosítson elhelyezést Ágnesnek és 85 éves édesanyjának egy támogatott lakbérű önkormányzati bérlakásban, hogy a család ne kerüljön az utcára.

 

Fejek fognak hullani – végre kimondták: csalás történt a devizahitelekkel

Hirdetés

 

Forrás

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!