Az LMP megfenyegette a kormányt

Hirdetés

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy még a szeptemberi, New York-i klímacsúcs előtt mutassa be vállalásait. Ha ezt nem teszi meg, az ellenzéki párt még az ENSZ csúcstalálkozója előtt rendkívüli parlamenti ülést kezdeményez az ügyben – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP frakcióvezető-helyettese.

A politikus azt mondta: az elmúlt hónapokban szinte minden országban, így Magyarországon is érzékelhető volt a felmelegedés káros hatása, de a folyamatok már jelentős gazdasági kárt is okoznak. A mezőgazdasági termelés visszaesik, a szélsőséges időjárás emberek otthonait teszi tönkre.

Schmuck Erzsébet a szükséges teendők közé sorolta az ökoszisztéma ellenállóképességének növelését, és nagyobb kibocsátáscsökkentés vállalását. Hozzátette: a kormány nem vétózhatja tovább az Európai Unió klímacéljainak megvalósítását sem, és ki kell dolgozni annak menetét, hogyan tehető az ország karbonsemlegessé. Hozzátette: kiemelt figyelmet igényel a megújuló energiaforrások használatának terjesztése, valamint az épületszigetelés is.

Az LMP politikusa nem veszi figyelembe a kormány célját, mi szerint Magyarország energiaellátását a jövőben fele-fele arányban a tiszta atomenergia, illetve a tiszta és megújuló energiaforrások (főleg a napenergia) biztosítsa. Szintén elkerüli a figyelmét, hogy a klímacélok ugyan nagyon szépen csengenek, de nem a be nem tartott vállalások, hanem a valódi cselekvés a gyógyír a klímaváltozásra.

Forrás: Demokrata

Hirdetés
Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!