Botrányos szervezői döntés árnyékolta be a híres magyar fesztivált

Hirdetés

A napokban a VOLT Fesztivál nem csak Papa Roach vagy a Cypress Hill miatt hangos, hanem Orbán Viktor beszédei miatt is.

Ám még egy botrányos szervezői döntés árnyékolja be a 2019-es fesztivált.

Magyar Hang szúrta ki, hogy a szélsőjobboldali RPG zenekar is fellelhető a VOLT Fesztivál 2019-es kiírásában. Aki nem ismerné, korábban Szálasi Ferencet éltette.

“Történelmet írunk. RPG a VOLTon? Ilyen még nem VOLT! De lesz” – írta ki Facebook-oldalára a zenekar. A soproni érdekeltségű banda hardcore alapokon nyugszik, akik tagjai szélsőjobboldali dalszövegeket játszanak.

Valóban történelmi pillanat, nem csak az RPG zenekar életében, hanem a VOLT Fesztiváléban is. Eddig egy radikális együttes sem léphetett fel a patinás fesztivál színpadán.

Hirdetés

A VOLT Fesztivál hosszú utat járt be, hiszen a liberális zenei fesztből egyre inkább NER-baráttá cseperedett, írja a Magyar Hang.

Ezen persze valóban nem kell meglepődni, hiszen “úgy ömlik a közpénz és az állami hirdetés a fesztiválba évek óta, mintha nem lenne holnap”, írja az Index. Orbán Viktor lánya, Ráhel gyakornokként dolgozott a Szigetnél 2012-ben, az akkori vezető, Gerendai Károly szerint “kifejezetten jó” ez a kapcsolat.

A néhai Gödörből Akvárium lett, és ez a VOLT szervezői kezébe került. Így nem véletlen, hogy a miniszterelnök fia, Gáspár vallási gyülekezeteket tartott ott. Az MVM és az MTVA támogatásával zenei programokat tartanak az Akváriumban: Nagy-Szín-Pad, Petőfi Zenei Díj. A megnyitón, 2014-ben Rogán Antal és Tarlós István is részt vett. Vidám sörözések mellett Rogán elmondta, “végtagok és a test után, most a belváros szíve is megújult és kezd lüktetni.”Az RPG zenekar június 27-én lépett fel a Magenta Színpadon mint a Sopron zenél 2018 győztese. Többnyire katonanosztalgia jelenik meg dalaikban. Azonban idén márciusban Budapesten léptek fel egy Szálasi Ferencre, a nyilas terrorra emlékező koncerten.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!