Fennakadt egy doppingvizsgálaton a világbajnok magyar kajakos

Hirdetés

A világ- és Európa-bajnok kajakos, Takács Tamara fennakadt egy doppingvizsgálaton, a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség pedig első fokon négyéves eltiltással sújtotta a 22 éves sportolót, akit 2017-ben itthon az év legjobb női versenyzőjének választottak.

A Blikk már azt is tudni véli, milyen szerrel bukott meg a kajakos.

A lap szerint Takácsot még februárban ellenőrizte a Magyar Antidopping Csoport (MACS), és a szintetikus szteroidok közé tartozó sztanozolol nevű szert mutatták ki a szervezetében.

Dr. Dányi Szilárd a kajakos ügyvédje a lapnak elmondta, fellebbezni fognak.

A laborvizsgálat eredménye ellenére szeretnénk kiemelni, Tamara szándékosan semmilyen doppingszert nem szedett be, ezáltal nem is követhetett el szándékos doppingvétséget. Jelen ügyben nem meghatározott doppingszerről van szó, így a doppingeljárásban a sportolónak kell bizonyítania ártatlanságát. Az egyik lehetőség az, hogy valaki az akaratán kívül az ételébe, italába tehette a szert. A másik opció, hogy valamelyik, legálisan szedhető táplálékkiegészítője szennyeződött, ezáltal jutott doppingszer a szervezetébe. Mint minden normális embert, őt is megviseli lelkileg a helyzet. Száz százalékig biztos az igazában, ezért ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást is kezdeményezett az ügyben – nyilatkozta az ügyvéd.

Hirdetés

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!