Gyurcsány a facebookon olvasott be Orbán Viktornak

Hirdetés

Nem kellett neked Weber, nem volt jó neked Timmermans. Nyilván bevándorláspárti sorosista jelöltek voltak. Hát, most megkaptad. És megvertségedben és gyávaságodban még meg is szavaztad – írta a Facebookon Gyurcsány Ferenc  arra reagálva, hogy hosszú tanácskozás után Ursula von der Leyent jelölte az Európai Tanács az Európai Bizottság élére, azaz az Európai Unió kormányfőjének.

Gyurcsány  felidézte, hogy a német politikus és exminiszter „az egyik legelkötelezettebb politikusa az Európai Egyesült Államok ügyének”, ami a DK kampánytémája volt az EP-választáson, ezen túl kiáll az azonos neműek házassága mellett, „nem hajlandó egyenlőségjelet tenni a menekültkérdés és a terrorizmus közé”, és még egy menekültet is a házába fogadott korábban.

„A legliberálisabb és legbaloldalibb kereszténydemokratára adtad a szavazatod. Nesze neked, Orbán Viktor” – írta  Gyurcsány.

Von der Leyen jelölését még meg kell szavaznia az Európai Parlamentnek is, így nem egészen biztos, csak nagyon valószínű, hogy ő lesz a következő  EB-elnök.

Orbán Viktor a jelöléssel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a hétgyermekes családanya jelölésével a V4-ek akarata érvényesült, és meg fog általa változni az EU-s politika menete.

Hirdetés

 

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!