A fiatalok egy kölni téren tettek kötelet a saját nyakukba, és várták, hogy az emberek felfigyeljenek rájuk.
A kép azóta körbefutotta a közösségi hálót, hiszen az aktivisták nem véletlenül folyamodtak a drasztikus demonstrációhoz – írja a noizz.hu.

Az Ecosign tagjai akasztófát készítettek maguk számára, és kötelet tettek a nyakukba, kezeiket pedig megkötözték. Lábaik alatt egy-egy nagy jégtömb volt, ami, ha teljesen elolvad, ők megfulladnak és meghalnak. Egyszerre sokkoló és ráébresztő néma tüntetés volt ez a klíma-katasztrófa miatt. A metaforikus jelenet egyértelmű: a Föld klímaváltozása, és a jégsapkák elolvadása az emberiség halálát okozza majd, mégsem fordítunk rá elég figyelmet.

Kép: FB

Minden évben 300.000 ember hal meg világszerte a klímaváltozás miatt, a felmelegedéstől hatalmas erdőtüzek borítják be a bolygót, aszályosak a korábban gazdag termőterületek, az ivóvíz mennyisége pedig még a fejlett országokban is drasztikusan csökken.

Köln az egyik első nagyváros, amely teljes lakosságával, több, mint egymillió fővel csatlakozott a klíma-válság elismeréséhez és minden lehető fórumon hirdetik a vészhelyzetet. A világ 700 városa tett már nyilatkozattételt és ismerte el a katasztrófa meglétét. Ezzel szemben vannak országok, és politikusok, akik tagadják az éghajlatváltozás tényét – írja a dw.com.

Kölnben most egy diákok által szervezett tüntetés zajlik, melynek befejező napja péntek lesz, a “Fridays for Future” mozgalom keretein belül. Ezt egy 15 éves svéd lány, Greta Thunberg indította el, aki arra buzdítja a fiatalokat, hogy péntekenként az iskolát skippeljék, és követeljenek a kormányuktól megoldást a klímaváltozás problémáira. A jelmondata: Minek tanulni, ha úgysem lesz jövőnk?

Kép: dw.com

A poszt több helyen is fellelhető, íme az egyik:

Hirdetés

3 activists stood on ice blocks with nooses around their necks on a gallows to highlight climate change..In Cologne""…

Posted by George Brown on Sunday, July 7, 2019