Rongyrázás? Ilyen luxusutakon nyaralnak a magyar celebek

Hirdetés

Nem akármilyen nyaralásokon vesznek részt idén a magyar celebek, van aki Egyiptomba, van aki a Maldív-szigetekre utazott, de sokan vannak olyanok is akik maradtak az EU-ban, és Olaszországba vagy Cyprusra indultak el.

Itthon is és egész Európában nagyban tombol a nyár (bár most éppen ugye pont nem), úgyhogy nem csoda, hogy a hazai hírességek is igencsak magukhoz kapták a bőröndöt és nekivágtak a nagybetűs nyaralásnak. Nem is akárhová persze.

A Fókusz július 10-i adásából például kiderült, hogy:

  • Istenes Bence és családja Egyiptomba,
  • Dobó Ági, valamint Caramel a párizsi Disneylandba,
  • Gáspár Laci, a Bárdosi, illetve a Schobert család Olaszországba, utóbbi még Cyprusra is elutazott,
  • Rácz Jenő és Gyuricza Dóri pedig Máltán pihente ki az eddigi éves fáradalmait.

A desztinációkból jól látszik, hogy a hazai sztárvilág nagyjából hozza az átlagos magyar úti cél érdeklődést, hiszen a sokak körében népszerű helyek, mint Egyiptom vagy Olaszország itt is megjelenik. De vajon mennyibe kerülhetnek fényűző kivitelben ezek a kis kiruccanások? Ennek jártunk most utána.

Egyiptom

Egyiptom a legfrissebb statisztikák szerint abszolút Top 5 desztinációnak számít a magyarok körében. Sharm el Sheikh, ami az egyik nagy kedvence az utazóknak. Rövid keresgélés utána 230-300 ezer forint környékén már lehet találni szállással (félpanzió) + repülőúttal kínált ajánlatokat. De egy ötcsillagos all inclusive 6-8 napos kiruccanás már kb. 600-700 ezer forinttól kezdődik.

Hirdetés

Párizs – Disneyland

Ha valaki kifejezetten a párizsi Disneylandbe menne a gyerekkel, akkor válogathat tematikus utak közül vagy intézheti magának a belépők megvásárlását. Amik egyébként egyáltalán nem olcsóak. A Disney Santa Fe kétcsillagos szállodában megszállva, két éj – három napra a felnőtt árak forintosítva 90-100 ezer forint körül kezdődnek, míg a gyermekeknek nagyjából 30-40 ezertől. De ehhez ugye még hozzá kell csapni az utazási költségeket. Jó hír, hogy sok csomag, mint például a fentebb említett lehetőség is magában foglalja a parkbelépő árait. De ez persze csak a jéghegy csúcs, ha valaki igazán bele szeretne lendülni a helyi szállodák, illetve a park minél nagyobb kihasználásba, akkor milliós tételek is pikk-pakk eltűnhetnek.

Olaszország

Olaszországot nem kell bemutatni a magyaroknak, óriási az ide utazók száma évről-évre. Nagyon sokan választják például Bibionét, a Garda-tavat, de Szicíliát is. Bibionéba olcsóbb szállásokat például már 40-50 ezer forint környékén is találnunk 8 napra, persze egy négy csillagos szálloda már több mint 100 ezer forintot is elvihet a kasszából és akkor még az utazási költség nem is beszéltünk. Szicília ennél valamivel már húzósabb tétel, de a szállások ott is nagyon változatos áron állnak az ember rendelkezésére, 6 napra találni úgy 200 000 forintért, mint 577 ezer forintért is, igaz előbbi 4, utóbbi egy 5 csillagos szálloda ajánlata. Ha Garda-tóhoz ruccannánk le sem úsznánk meg túl olcsón egy hetet, egy kétágyas szoba még egy háromcsillagos szállodában is több mint 300 ezer forint, de ötcsillagos ajánlatot találni 1 millió forintért is.

Cyprus

Ha valaki augusztus elején ruccanna ki az egyre többek által keresett Cyprusra, akkor közvetlen járattal 60-70 ezer forintból már letudhatja a repülést, míg szállást nagyjából 50-200 ezer forint között már lehet találni, mindezt két felnőttre kalibrálva.

Málta

Máltára ugyanerre az időszakra drágábbak a jegyek, oda vissza érdemes inkább 100 ezer forinttal számolni, és egy öt csillagos szálloda hat napra majd fél millióba is kerülhet. Persze egy olcsóbb helyet, 2 csillagnyival például már találhatunk 200 ezer forint környékén is, mindezt kétágyas szobákra értve.

A top európai és észak-afrikai desztinációkon kívül persze van még élet.

Hirdetés

A Hot Magazin például arról számolt be, hogy Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója, barátnőjével a trópusokra utazott, méghozzá a Maldív-szigetekre.

Itt persze már elég nagy luxust is lehet találni, egy hétre egy főre csak a szállást 700-800 ezer forintra is lehet számolni, igaz elég impozáns, 5 csillagos hotelekkel kalkulálva persze. Ami persze lehet egészen 200-300 ezer forintig is attól függően, hogy mivel éri be az ember, és legfőképp, hogy mikor. Rossz hír azonban, hogy a Maldív-szigetekre, nem igazán mennek fapados repülők, így ha valaki egy hétre menne, akkor két felnőttre számolva 1 átszállással a repülőjegy 300 ezer forint környékén jön ki.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!