Áder Jánoshoz fordul a Mi Hazánk

Hirdetés

Novák Előd – budapesti vasárnapi sajtótájékoztatóján – elfogadhatatlannak nevezte, hogy egy 2006-os tüntetőnek kell börtönbe vonulnia Gyurcsány Ferenc akkori szocialista miniszterelnök helyett.

„Ha ez tényleg így lesz, akkor a Nemzeti Együttműködés Rendszerének hívott Orbán-rendszert sokkal inkább nevezhetjük a Gyurcsány Ferenccel történő együttműködés rendszerének, hiszen a Fidesz végül nem számoltatta el a volt kormányfőt és az akkori felelősöket” – mondta.

Novák Előd – aki a sajtótájékoztatót az egykori tüntetővel együtt tartotta – azt közölte: Balogh Péternek 1 év 8 hónap börtönbüntetést kell letöltenie szeptember elejétől a tévészékház 2006 szeptemberi ostromában való részvétel és egy egyszerű rongálás miatt.

„Ekkora büntetést sem Biszku Bélára, sem más hasonló bűncselekményeket elkövetőre, akár gyilkosokra sem minden esetben szabnak ki” – fogalmazott.

Elmondta: Gaudi-Nagy Tamás egyéni kegyelmi kérvénnyel fordul Áder János köztársasági elnökhöz. Balogh Péter elmondta, hogy az ítéletet nem tudja elfogadni. Közölte, a tévészékház ostromakor a kiakasztott bejárati ajtót tette arrébb több társával együtt, erről fényképek is készültek, és ezért a tettéért kapta a börtönbüntetést.

Hirdetés

A Jobbiknak az ellenzéki önkormányzati választási összefogásban való részvételére vonatkozó kérdésekre válaszolva Novák Előd – aki az ellenzéki párt alelnöke és országgyűlési képviselője volt korábban – azt mondta:

„Egészen elképesztő, hogy azzal a Gyurcsány Ferenccel is képes összefogni a Jobbik, amellyel szemben létrejött.”

Forrás: MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!