Az Isz­lám Állam ve­ze­tője meg­ne­vezte utód­ját

Hirdetés

Jól is­mert volt Al-Kaida tag lesz a ter­ro­rista vezér utódja, ha vele tör­ténne va­lami. Meg nem erő­sí­tett hírek sze­rint Al Bagh­dadi meg­se­be­sült és most éppen Lí­bi­á­ban buj­kál.

Már sokszor keltettékAbu Bakr Al Baghdadiaz Iszlám Állam szellemi vezetőjének halálhírét. 2015-ben például akkor, amikor az irakiak rakétákkal támadták meg azt a konvojt, amelyben ő is utazott. A CIA pedig többször is biztosnak vélte, hogy éppen hol bujkál és mindenki azt feltételezte, hogy – ahogy más terrorista vezéreket – őt is eléri majd egy drónról vezérelt rakéta.

Egy hónappal ezelőtt már azt nyilatkozta egy volt iraki miniszter, hogy Al Baghdadi elszökött az iraki hegyekből és Líbiában bujkál. Most azonban érdekes hírt közölt az Amaq hírügynökség, amely az Iszlám Állam „félhivatalos” hírforrása. E szerint

a világ legkeresettebb terrorista vezetője megnevezte utódját Abdullah Qardash személyében. Az iraki férfi a Telafar régióból származik, amely Moszul város közelében található.

Qardash az ISIS-hez való csatlakozás előtt az Al-Kaida vallási biztosa voltés ő üdvözölte Al Baghdadit Moszulban, amikor a várost az Iszlám Állam 2014-ben elfoglalta – írta róla az Anadolu török hírügynökség.

Hirdetés

Meg nem erősített hírek szerint Al Baghdadi azért döntött már most az utódlásáról, mert állítólag a harcokban megsebesült és romlik az egészsége (habár a legutolsó, hitelesnek tekintett áprilisi videóban ez még nem látszott) – írta a The National cikkére hivatkozva a Ripost.

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!