Borzalmas részletek a nyíregyházi vérfürdőről: végignézte a kamasz apja és nagyapja kivégzését

Hirdetés

Végig kellett néznie szerettei halálát annak a 17 éves kamasznak, akinek édesapjával, N. Jánossal  és nagyapjával, id. N. Jánossalhidegvérrel végzett H. Miklós  Nyíregyházán egy vendégháznál – írja a Blikk.

A helyiek szerint a gyilkos és a fiatalabbik elhunyt férfi között régóta indulatok feszültek.

– Arról, hogy mi volt a gyilkosság hátterében, nem szeretnénk beszélni – mondta névtelenséget kérve H. Miklós egyik rokona, aki telefonon értesült a tragédiáról. – Rendes, nyugodt embernek ismertük, egyszerűen nem értjük, hogy mi történhetett az agyában, hogy ilyet tett. A magánéletébe nem láttunk bele, de annyit tudunk, hogy két nővel élt együtt – árulta el a rokon, aki úgy tudja, hogy az egyikük nemrég színt vallott Miklósnak arról, hogy megcsalta őt Jánossal. Ez lehetett a legfőbb ok.

Az elhunyt egy közeli barátja szerint bár régóta ismerte egymást Mariann és János, de munkakapcsolaton kívül nem volt több köztük.

Az idősebb elhunyt testvére, Bálint részletesen mesélte el a lapnak a tragédia részleteit. Elmondása szerint unokaöccsét menekülés közben érte a halál.

Hirdetés

– Egyszerűen felfoghatatlan, ami történt. Tavaly egyik testvérünket vesztettük el, a napokban pedig egy jóbarátomat temettük el – mondta a testvér, aki azt is elárulta, a panzió kamerái részletesen felvették szerettei kivégzését.

– Janika az autót tankolta, amikor a gyilkosa megjelent, és szóváltásba keveredtek egymással. Már ekkor rálőtt, ám az első lövés elől még elhajolt, majd megpróbált berohanni a házba. Mint egy menekülő vadat, úgy célozta be őt és lőtte le hátulról a fegyveres férfi – mondta megtörten.

A házban lévő kamaszfiú a lövésre kiszaladt a házból, és a panzióban lévő nagyapjának kiabált be segítségért. – A sráccal összeakadt a tekintete, ám továbbemelte a fegyver csövét. Az öcsém viszont nem úszta meg, őt is halálosan megsebezte. Valósággal lemészárolta őket – tette hozzá.

A Blikk információi szerint a gyilkosság helyszínén a szemtanúk felírták a fegyveres férfi autójának rendszámát, s az egyik rendőr ismerte fel H. Miklós autóját. Ők ketten ugyanis korábban együtt tettek vadászvizsgát. Úgy tudjuk, ezután neki sikerült telefonon lebeszélnie az öngyilkosságról H. Miklóst, majd ő fogta el a kettős gyilkosságot elkövető férfit.

– A rendőrök a puskás férfit Nyíregyháza külterületén rövid időn belül elfogták, és lefoglalták a fegyverét is. A 42 éves nyíregyházi férfit a főkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, és beismerő vallomást tett.

Hirdetés

A kettős gyilkosságot beismerő férfi a rendőrség tájékoztatása szerint engedéllyel tartotta fegyverét. Ezzel korábban már számos vadat is elejtett.

Forrás: Blikk

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!