Ébredeznek a svédek – már nem akarnak minden egyes migránst azonnal befogadni

Hirdetés

A szíriaiaknak Svédország eddig automatikusan garantálta a védelmet.

A svéd migrációs hivatal bejelentette, mivel a közel-keleti országban lassan véget ér a háború, a továbbiakban nem nyújtanak automatikusan védelmet minden szíriai migránsnak, aki menekültkérelemért folyamodik. Mostantól megvizsgálják majd, hogy az illető Szíria melyik részéről származik, hiszen az országnak nem minden részén zajlik háború.

Az Aleppóból, Rakkából, Idlibből, Homszból, Hamából és Dajr ez-Zaurból érkezők továbbra is automatikusan védelmet kapnak, ha menekültkérelmet nyújtanak be. Azonban a „kevésbé veszélyes” területekről, például Damaszkuszból, Latakiából, Tartúszból és a kurdok lakta észak-keleti területekről érkezőkkel már más a helyzet.

Az egyéni okok, amiért menekültkérelemért folyamodtak, most sokkal fontosabbak, mint korábban voltak – a migrációs hivatal jogi ügyekért felelős részlegének vezetője, Fredrik Beijer.

Svédország egyébként a legnagyobb migránssimogatók közé tartozott eddig. Sokkal több illegális bevándorlót fogadtak be népességszám arányosan, mint bármelyik EU-s ország.

Több mint 115 ezer szíriainak bírálták el pozitívan a menekültkérelmét 2011 óta.

Hirdetés

Forrás: 888

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!