Fehér férfi lövöldözött egy norvég mecsetben – előkerült egy titokzatos holttest

Hirdetés

Lövöldözés volt szombaton  Oslo közelében egy mecsetben.

Egy ember megsebesült, egy gyanúsítottat a hatóságok őrizetbe vettek – közölte a norvég rendőrség.

A lövöldözés az al-Noor Iszlám Központban történt, a norvég főváros Baerum nevű elővárosában, a gyanúsított egy “fiatal fehér ember” a rendőrség szerint.

“Egy embert eltaláltak. Nem ismerjük a sebesülésének mértékét. Egy gyanúsítottat őrizetbe vettek. A rendőrség a helyszínen van” – közölte a rendőrség a Twitteren.

A rendőrségi szóvivő hozzátette: nem tud arról, hogy más merénylő is volt-e a mecsetben, és a gyanúsítottról sem tud többet, csak annyit, hogy a merénylő fehér ember, rohamsisakot és egyenruhát viselt, és több fegyver volt nála.

Hirdetés

Az NRK norvég közszolgálati rádió és televízió közlése szerint a rendőrség több fegyvert talált a mecsetben. A lövöldözőt egy, a mecsetben tartózkodó személynek sikerült lefognia a rendőrség megérkezéséig.

A lövöldözést követően a hatóságok egy holttestre bukkantak Oslo külterületén. Az esetet a mecsetbeli lövöldözéssel hozzák összefüggésbe. Az NRK közszolgálati rádió beszámolója szerint lezárták azt a területet, a Baerum negyedet, Oslótól nyugatra, ahol a halottat találták.  Brian Skotnes, az oslói rendőrség képviselője azt mondta az adásban, hogy ennek a negyednek egyik lakóházában bukkantak a holttestre.

Forrás: 24.hu/MTI

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!