Ferenc pápa újra elképesztő dolgot mondott

Hirdetés

Miközben Szíria újra lángokban áll, Ferenc pápa, a kereszténység “fakó” lovasa új hullámot küldene Európa felé?

Mi olvasható vajon ki a sorai közül, mögül?

Ferenc pápa  felszólította a világ országainak kormányait, hogy védjék meg a fegyveres konfliktusok által sújtott embereket és kíméljék meg az olyan humanitárius fontosságú helyeket, mint a kórházak és az iskolák.

Egy ízben például szolidaritásra szólított fel mindenkit, de volt olyan is, amikor arról beszélt, hogy egész Európának komoly kötelessége a migráció kezelésében kivenni a részét.

A legbotrányosabb kijelentése azonban a nemzetállamokkal kapcsolatban hangzott már el: szerinte veszélyesek lehetnek a szuverén tagországok, és ez az egész háborúval járhat a jövőben.

Hirdetés

De volt, hogy azt találta mondani egy nyilvános misén, hogy a Jézussal való kapcsolat ártalmas és kerülendő.

A Szíriától Líbiáig terjedő konfliktusokban a szenvedések nagy része a menekülteket, migránsokat és civileket sújtja.

„Ne feledkezzünk meg arról, hogy a háború és a terrorizmus mindig nagy megsemmisülést jelent az egész emberiség számára” – hangoztatta a katolikus egyházfő vasárnapi úrangyala imádságában, felszólítva az államokat arra, hogy védjék az emberéleteket és a harcok áldozatainak méltóságát.

Ez mind igaz, azonban sokan arra hívják fel a figyelmet, hogy a pápa hajlamos ezzel párhuzamosan szemet hunyni a Közel-Keleten éppen ezek az emberek által vezérelt és vezényelt keresztényüldözésekkel szemben.

Pedig milliókat gyilkoltak meg az elmúlt években, csak mert hittek Krisztusban…

Hirdetés

Sokak szerint ez rengeteget elárul az európai gyökerekkel egyáltalán nem rendelkező, a kontinens lakossága iránt semleges pápa minden nyilatkozata…

Forrás

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!