Holtan találták a milliárdos emberkereskedőt

Hirdetés

Holtan találták szombat reggel a manhattani cellájában Jeffrey Epsteint. A férfi helyi idő szerint péntek éjjel végzett magával.

Az emberkereskedelemmel és szexuális visszaélésekkel vádolt amerikai milliárdos öngyilkos lett – írta amerikai forrásokra hivatkozva a hvg.hu.

A New York Post azt írja, hogy a 66 éves Epsteinre két hete sebesülten találtak rá a börtönben, a nyakán találtak sérüléseket. Az eset miatt állandó megfigyelés alatt tartották, hogy megelőzzék esetleges öngyilkossági kísérletét.

Egyes amerikai lapok szerint Epstein korábban is öngyilkossággal próbálkozott, más források viszont azt valószínűsítették, hogy a milliárdost megtámadták.

Az amerikai milliárdos ellen több tucat kiskorú lány sérelmére elkövetett emberkereskedelem és ennek érdekében végrehajtott összeesküvés kétrendbeli bűncselekménye miatt emeltek vádat júliusban. A vádirat szerint Epstein 2002 és 2005 között emberkereskedelemmel foglalkozó hálózatot működtetett, amelynek szándékosan kiskorú lányokat, köztük 14 esztendős gyermekeket csalt New York-i lakásába és a floridai Palm Beachen lévő villájába, illetve “közvetített ki”, továbbá ő maga is szexuálisan zaklatta őket.

Hirdetés

A milliárdos azt követően lett öngyilkos, hogy a New York-i ügyészi hivatal pénteken mintegy kétezer oldalnyi bírósági dokumentumot hozott nyilvánosságra, s ezekből a többi között kiderült: Epstein egyik áldozata, a jelenleg 33 éves Virginia Robert Giuffré már 2015-ben feljelentést tett szexuális zaklatásért és kényszerítésért Epstein és barátnője, Ghislaine Maxwell – a néhai sajtómágnás Robert Maxwell lánya – ellen. Giuffré azt állította: Epstein és Maxwell a 2000-es évek elején, amikor ő még kiskorú volt, “szexrabszolgaként tartotta fogva” őt – írta a pénteken az MTI.

A nő arról is beszélt, hogy befolyásos politikusokkal, külföldi vezetőkkel és tehetős üzletemberekkel kellett kapcsolatot létesítenie (neveket is említett a vallomásában).

Forrás: napi.hu

 

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!