Lezuhant egy amerikai vadászgép – eltűnt a pilóta

Hirdetés

Kaliforniában lezuhant az amerikai haditengerészet egyik vadászgépe, és egyelőre nem tudni, hogy a pilóta életben maradt-e – jelentette be Lydia Bock, a haditengerészet egyik szóvivője, a napi.hu cikke szerint.

Az F/A-18E Super Hornet típusú vadászgép – amelyet szakértők az alacsony észlelhetőségű harci repülőgépek között tartanak számon – a haditengerészet egyik kaliforniai támaszpontja közelében, a Death Valley (Halál-völgy) Nemzeti Park sivatagos területén, a Mojave-sivatagban zuhant le. A katasztrófa okai egyelőre nem ismeretesek. Lydia Bock közölte, hogy a kutató és mentőegységek a helyszínen vannak, a pilóta sorsáról egyelőre nincs információ. Megkezdődött a katasztrófa körülményeinek kivizsgálása is. – írja az MTI.

A támaszpontot, amely mellet a gép lezuhant, az 1940-es évektől kezdve rakétakísérletekre használják – jegyezte meg Stars and Stripes című katonai szaklap.

Az amerikai haditengerészet 2017-ben kezdte tovább bővíteni az F/A-18E Super Hornet vadászgépeinek számát, enyhítve ezzel a következő évekre prognosztizált repülőgéphiányt. A Super Hornetek érkezésével számos régebbi, C/D változatú Hornetet átadtak, illetve átadnak a tengerészgyalogság számára, amelynek szintén elöregedőben van a harcirepülőgép-állománya.

Forrás: napi.hu

Hirdetés

A kép illusztráció

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!