Nagyon komoly baj van Lengyelországban

Hirdetés

Súlyos gondok vannak Lengyelországban néhány fontos gyógyszer beszerzésével, van olyan cukorbetegségre adott szer, amelyből legközelebb ősszel érkezik új készlet a gyógyszertárakba.

Az elmúlt hetekben a patikák félreverték a vészharangot Lengyelországban, mondván, hogy sokféle gyógyszer hiányzik a készleteikből – írja a gazeta.pl cikkére hivatkozva a napi.hu.

A részletes listán, amely ezeket tartalmazza 300 tétel szerepel. És hiába igyekeztek, nem minden hiányt tudtak pótolni.

A Merck cég hírül adta, hogy többek között Lengyelországban baj van néhány alapgyógyszer beszerzésével. Ilyen a pajzsmirigy-betegségre adott Euthyrox N és a cukorbetegeknek felírt Glucophage XR. Az első esetben a helyzet még valamivel jobb, mert már augusztusban megkapják a következő adagot a gyógyszertárak, aminek a mostani helyzetet ki kell egyensúlyoznia.

A másik gyógyszer esetében azonban sokkal nagyobb a gond, mert a nagykereskedőknek a 750 milligrammos tablettát tartalmazó dobozokat már júliusban elküldték, és a legközelebbi szállítás csak októberben lesz.

Hirdetés

A betegek egy részének végzetes lehet a hosszú várakozás. Ebből a készítményből létezik 500 és 1000 milligrammos, de jelenleg nem kapható, az utóbbit csak novemberre ígérik. Eközben arról is lehet már hallani, hogy onkológiai és neurológiai szerek is hiányoznak.

Forrás: napi.hu

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!