Tengerészeket raboltak el kalózok Kamerun partjainál

Hirdetés

Egy német hajózási társaság teherhajójáról a tizenkét fős legénység nyolc tagját vitték el.

Több ukrán, orosz és kínai állampolgárságú tengerészt raboltak el ismeretlenek péntekre virradóra egy német hajózási társaság teherhajójáról Kamerun partjainál – közölték kameruni katonai források és a hamburgi székhelyű MC-Schiffahrt vállalat., az MTI tudósítása szerint.

Az MC-Schiffahrt szerint a tizenkét fős legénység nyolc tagját vitték magukkal a kalózok. Az orosz külügyminisztérium közlése szerint három orosz állampolgár is az elhurcoltak között van. Egyelőre nem világos, hogy vannak-e németek a legénység fogságba esett tagjai között.

Az AFP francia hírügynökségnek névtelenül nyilatkozó katonai forrás a német hajózási társaság közlésével szemben korábban azt állította, hogy nyolc ukrán állampolgárról és legalább kilenc kínairól van szó, az elkövetők pedig valószínűleg nigériai kalózok.A tengeri rablók péntekre virradóra jutottak fel a Duala kikötőjében horgonyzó MarMalaita fedélzetére. A szomáliai kalózok főbb csoportjainak felszámolását követően a tengeri bűnözés súlypontja a Guineai-öböl térségére helyeződött át Afrikában. A kalózok rendszerint váltságdíjat követelnek az elraboltakért, akiknek általában megkímélik az életét, máskor a gazdag zsákmány reményében a hajók rakományára fáj a foguk.

A kalózkodás akadályozza a nemzetközi hajózást, és évente dollármilliárdokba kerül a világgazdaságnak.

Forrás: MTI

Hirdetés

A kép illusztráció

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!