Trump terrorszervezetté nyilvánítaná az Antifát

Hirdetés

Twitterén írt arról Donald Trump, hogy „komolyan fontolóra vette” az Antifa nevű szélsőbaloldali csoportosulás terrorszervezetté nyilvánításáról.

Hogy ez tényleg megtörténik-e, az úgy tűnik nagyrészt attól függ, mi történik a hétvégén Portland városában, ahol tüntetést szerveztek „Vessünk véget a belföldi terrorizmusnak” címen. A tüntetés egyik szervezője nem titkolta, hogy az esemény az Antifa megmozdulásaira adott válasz, az előző hónapban pont ebben a városban vertek össze a szélsőbaloldaliak annyira egy újságírót, Andy Ngót, hogy kórházba kellett szállítani. Ez természetesen azt is jelenti, hogy az Antifa is bejelentette: ellentüntetést szerveznek.

Portland rendőrsége nagy erőkkel készül a tüntetésre. Ismerve az Antifa eddigi „teljesítményét”, ez igen bölcs döntés, a szélsőbaloldali szervezet nevéhez ugyanis nem egy zavargás kötődik az Egyesült Államokban. Ez nem történt másképp Portlandben sem, a tüntetők felvételei alapján az Antifa megint elszabadult.

Trump nem először ment neki az Antifának, július végén lebegtette meg először, hogy terrorszervezetté nyilvánítaná a szélsőbaloldali mozgalmat.

Forrás: 888

Hirdetés

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!