Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea

Hirdetés

Észak-Korea két rövid hatótávolságú rakétát lőtt ki a Japán (Keleti)-tenger irányába az ország keleti partvidékéről – számolt be szombaton a dél-koreai Yonhap hírügynökség, melyet az Origó szemlézett.

A dél-koreai vezérkar tájékoztatása szerint az észak-koreai Hamhung városbólkét rövid hatótávolságú rakétát bocsátottak fel, amelyek 400 kilométernyi távolságot tettek meg,pályájuk legnagyobb magassága pedig 48 kilométer volt.

Az elmúlt két hétben a mostani volt az ötödik rakétakísérlet.Észak-Korea legutóbb kedden kora reggel két rakétát lőtt ki az ország nyugati partjáról a Japán-tenger felé.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető azt mondta: a rakétakísérlet figyelmeztetés volt az Egyesült Államoknak és Dél-Koreának, hogy hagyjanak fel közös hadgyakorlataikkal a Koreai-félszigeten és térségében.

Phenjan és Washington arra törekszik, hogy újraindítsa Észak-Korea nukleáris programjáról és az ázsiai országot sújtó gazdasági szankciókról szóló, az év elején megrekedt tárgyalásokat. Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un csúcstalálkozója idén februárban eredménytelenül ért véget a vietnami fővárosban, Hanoiban. Ezen az amerikai fél követelte Phenjantól, hogy teljes mértékben számolja fel nukleáris arzenálját és ballisztikus rakétaprogramját.

Hirdetés

Forrás: origo

Hirdetés
loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

loading...
[sg_popup id=13005]
error: Content is protected !!